Goedkope vluchten naar Saint-Tropez

Saint-Tropez is een bekende badplaats in Frankrijk, gelegen aan de Côte d'Azur. De havenstad wordt bewoond door diverse artiesten en kunstenaars en gekenmerkt door de immense jachten. Wandel over de boulevard, bewonder de jachten in Port Grimaud of geniet op een van de vele stranden en ontdek zo het mondaine leven van Zuid-Frankrijk.

Vind een vlucht naar Saint-Tropez

Saint-Tropez beschikt zelf niet over een luchthaven. Vanaf Brussels Airport (BRU) is Saint-Tropez het best te bereiken via een directe vlucht naar het Nice Côte d'Azur Airport (NCE) in Nice. De minimale reistijd bedraag 1 uur en 40 minuten, en er vertrekken meerdere vluchten per week. Daarnaast kun je vanaf Brussels South Charleroi Airport (CRL) direct vliegen naar het Toulon-Hyères Airport (TLN) in Toulon. Deze vlucht duurt minimaal 2 uur en wordt meerdere malen per week aangeboden. Het vliegveld van Toulon ligt met een uur rijden het dichtst bij Saint-Tropez; vanaf Nice bereik je Saint-Tropez binnen 1,5 uur.

Geniet vanuit een comfortabel hotel in Saint-Tropez van de vele bezienswaardigheden die de stad biedt. Bezoek bijvoorbeeld de Citadelle de Saint-Tropez, waar het maritiem museum gevestigd is. Ook de Chapelle Sainte-Anne en de Église Notre-Dame de l'Assomption zijn vanwege hun historische waarde en esthetiek een bezoek waard.

Wie de prachtige omgeving wilt ontdekken, kan ervoor kiezen om een auto te huren in Saint-Tropez en op eigen houtje de mooie kust van Zuid-Frankrijk verkennen. Maak bijvoorbeeld een dagtrip naar mooie steden als Nice of Marseille.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Saint-Tropez

Door zijn ligging aan de Côte d'Azur is Saint-Tropez uitermate geschikt voor een strandvakantie. Er zijn meerdere stranden, zoals het rustige Plage des Graniers en het La Bouillabaisse. Iets verder bij het plaatsje Ramatuelle ligt het strand van Pampelonne, waar meerdere beachclubs te vinden zijn.

Ook voor reizigers die graag de Franse cultuur ontdekken, is Saint-Tropez interessant. Bezoek bijvoorbeeld de oude wijk La Ponche of wandel over de markt Place aux Herbes, waar heerlijke lokale producten worden verkocht.

Veelgestelde vragen