Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Cyprus
Reisgids

Haven van Paphos inclusief een kuststadje en een baai of haven

Griekse en Romeinse ruïnes liggen onder het zand van dit met stranden bezaaide mediterrane eiland, met zowel een Turks als een Grieks deel.

Door de eeuwen heen is het eiland Cyprus talloze keren in handen geweest van Oosterse en Westerse rijken. Tegenwoordig bevindt er zich een Turkse enclave in het noordoosten, gescheiden van de onafhankelijke natie van Griekse afkomst in het zuidwesten. Met zijn complexe geschiedenis staat Cyprus vol archeologische vindplaatsen en eeuwenoude Griekse, Romeinse en Ottomaanse gebouwen. Geniet van gouden, mediterrane stranden, blauwgroen water en leuke badplaatsen.

Begeef je naar de zuidoostelijke hoek van Cyprus voor de populairste stranden van het eiland. Protaras heeft onder andere het Fig Tree Bay-strand, dat wordt beschermd door een klein eiland. Nabij bevindt zich het Konnos Bay-strand, een klein, prachtig strand met kalme wateren binnen een smalle inham. Verken de zuidelijke kust van het schiereiland ten oosten van Ayia Napa voor een netwerk van zeegrotten langs lage, zandstenen kliffen. Ook na zonsondergang is Ayia Napa aan te raden, dat bekend staat als een van de drukste plaatsen van het eiland.

De westelijke kant van het eiland bevat de beste historische attracties. De gehele stad Paphos aan de westkust is dankzij zijn erfgoed uitgeroepen tot Werelderfgoedlocatie van UNESCO. Bekijk de 3e-eeuwse Tombes der Koningen, een groot grafcomplex dat ooit gebruikt werd voor de lichamen van eeuwenoude aristocraten. Ook vind je hier de Rots van Aphrodite, een rots aan zee waarvan al een lange tijd gedacht wordt dat het de geboorteplek is van de godin Aphrodite. Aan de zuidkust van Cyprus kun je de stad Limassol bezoeken. Richting het westen tref je de goed bewaard gebleven overblijfselen aan van de eeuwenoude stad Kourion, met onder andere een Grieks-Romeins theater en basiliek uit de 5e eeuw.

Bezoek de binnenlandse hoofdstad van het eiland, Nicosia (Lefkosia) om de Groene Grens te zien, die Cyprus in tweeën splitst. Europese of Amerikaanse inwoners kunnen de grens vrij oversteken, maar anderen dienen mogelijk een visum aan te vragen. Verken het historische stadscentrum, dat omgeven wordt door een eeuwenoude zandstenen muur, en proef de Cypriotische keuken bij een van de vele gourmetrestaurants van de stad.

Je bereikt het mediterrane, historische eiland Cyprus door naar de internationale luchthaven van Larnaca of Paphos te vliegen.

Populaire steden in Cyprus

Larnaca
Larnaca
Staat bekend om Beach View, Poolside Bars en Zee
Waardeer de vernuftigheid van het Ottomaanse Rijk bij de verzameling eeuwenoude schatten in deze stad, vlak bij een indrukwekkend zoutmeer. Neem een pittoreske wandeling over de boulevard aan zee.

Redenen voor een bezoekje

  • Strand van Finikoudes
  • Sint-Lazaruskerk
  • Zoutmeer van Larnaca
Rots van Aphrodite toont een kiezelstrand
Paphos
Staat bekend om Beach View, Haven en Rustgevend
Aan de westkust van Cyprus ligt een populaire badplaats met een grote diversiteit aan leuke attracties. Je vindt er geschiedenis, cultuur, waterporten, natuur en de plaats biedt de hele nacht door vermaak.

Redenen voor een bezoekje

  • Haven van Paphos
  • Strand van Coral Bay
  • Tombes van de Koningen
Kasteel Kolossi bevat een park, historische architectuur en kasteel of paleis
Limassol
Staat bekend om Beach View, Poolside Bars en Spa
Deze bruisende stad is de thuis van een fantastische kustomgeving en bruisende wijnindustrie. Daarnaast vormt het de toegangspoort tot voorbeelden van de belangrijkste historische attracties van Cyprus.

Redenen voor een bezoekje

  • Kasteel van Limassol
  • Strandboulevard
  • Jachthaven van Limassol

Populaire plekken om te bezoeken in Cyprus

Cyprus

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: