Belangrijk: Voor deze bestemming gelden mogelijk COVID-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

Centraal JavaIndonesië

Deze centrale provincie van Java bevat enkele fascinerende topattracties op het gebied van natuur en erfgoed, met eeuwenoude tempels, vulkanen en kunstzinnige dorpjes die allemaal bereikbaar zijn. 

Als je Java bezoekt, zul je bijna zeker het grootste deel van je tijd in deze centraal gelegen regio doorbrengen. Bezoek de steden waar nog altijd eeuwenoude artistieke tradities worden gevolgd of klim naar de top van enkele van de meest actieve vulkanen ter wereld. Vergeet daarnaast niet om de fantastische eeuwenoude tempels van Borobudur en Prambanan te bezoeken. Beide staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Gebruik een van de twee voornaamste steden in de regio als uitvalsbasis. Jogjakarta, onder andere de thuis van het fraaie paleis Kraton, is de populairste keuze en heeft talloze galerieën en locaties waar live voorstellingen plaatsvinden. En in het nabije Solo kun je terecht voor eeuwenoude architectuur en een trots erfgoed.

Bergbeklimmers vermaken zich prima dankzij de kans om de berg Merapi te beklimmen, de meest actieve vulkaan op het eiland. Ook vind je uitstekende wandelmogelijkheden en prachtige natuur op het Dieng Plateau. Dit gebied bevat rokende kraters, vredige meren en de oudste tempels van Indonesië.

Wat je ook bezoekt, proef zeker de lokale specialiteiten van Midden-Java. Een lokale favoriet zijn zoete gerechten. Zo vind je op de meest menu's hier een curry gemaakt van jackfruit.

Bezoek de twee UNESCO-locaties van het gebied. Je hebt hier voor elk tenminste een dag nodig. De eeuwenoude Borobudur is het oudste boeddhistische gebouw ter wereld. Het is ook de meest bezochte attractie van Indonesië, dus bezoek het vroeg op de dag. Prambanan is een enorme hindoetempel met verschillende hoge torens versierd met standbeelden van heiligen.

Midden-Java heeft uitstekende vervoersverbindingen tussen alle grote bezienswaardigheden en steden. Men maakt hier vooral gebruik van de bus om te reizen.

Van plan Midden-Java tussen november en februari te bezoeken? Houd dan rekening met stortbuiten in de middag. Java kent het hele jaar door een heet, vochtig klimaat, dus bereid je voor op regen en zonneschijn tijdens je bezoek aan de eeuwenoude bezienswaardigheden en adembenemende natuur van deze regio.