Bretagne

Frankrijk
Saint-Malo bevat rotsachtige kustlijn, algemene kustgezichten en een strand
Bezoek deze Noord-Franse regio en geniet van een van de oudste voortdurend bewoonde regio's, vestingsteden uit de middeleeuwen en de moderne resorthotels.

Dankzij de ligging net tegenover Het Kanaal van Engeland heeft Bretagne al een lange tijd een nauwe band met Groot-Brittannië. Vele legendes over Koning Arthur vonden in deze flink beboste en mysterieuze omgeving plaats. Omdat de meeste bossen zijn gekapt, bezoeken Britse toeristen Bretagne nu om in badplaatsen te ontspannen of om middeleeuwse burchten te zien. Ga zitten op het strand, verken eeuwenoude plaatsen en leer over het Keltische erfgoed van Bretagne.

De regio beslaat een uitstekend stuk land van Frankrijk in de Atlantische Oceaan en heeft zowel een noordelijke als zuidelijke kustlijn vol stranden en eilanden. Dinard aan de noordkust heeft een aantal van de beste stranden en bestaat uit een klassieke badplaats die in de 19e eeuw gebouwd werd voor aristocratische Britse toeristen. Rijd langs de uitgestrekte noordelijke kustlijn die bekend staat als Côte de Granit Rose, vol roze rotsen. Zwem aan het beschermde strand van Ploumanac’h.

Of neem de veerboot naar een van de eilanden net buiten de kust van Bretagne, zoals het Île de Bréhat. Er wonen ongeveer 400 mensen op deze twee met elkaar verbonden autovrije eilanden net buiten de noordkust. Belle-Île, net buiten de zuidkust, is het grootste eiland van Bretagne en heeft maar liefst 60 stranden, naast een uitgebreid aanbod van resorthotels. Als je in de havenstad La Palais aankomt, zul je de stergevormde Citadelle Vauban zien.

Verken de steden op het vasteland voor voorwerpen uit Europa ten tijde van de middeleeuwen en daarvoor. Wandel langs de muren van St-Malo, een middeleeuwse vestingstad met uitzicht op de noordkust. Josselin is een van de mooiste binnensteden van Bretagne. Een van de hoogtepunten is het château aan een kanaal met drie torens. Bezoek het kasteel tussen april en oktober. Bezoek Carnac aan de zuidkust van Bretagne om een verzameling van meer dan 10.000 eeuwenoude rotsformaties te bewonderen.

Je kunt Bretagne met de veerboot vanuit Groot-Brittannië bereiken of met de trein, bus of het vliegtuig vanuit Parijs. Sluit je aan bij de Britse dagjesmensen op het strand tussen juli en augustus, als het weer het meest aangenaam is.

Populaire steden in Bretagne

Cathédrale Saint-Pierre de Rennes toont historische architectuur, historisch erfgoed en een kerk of kathedraal
Rennes
Staat bekend om Business, Universiteiten en Festivals
Markten, musea, historische gebouwen en een interactief wetenschapscentrum trekken reizigers naar deze stad op het rustige Bretonse platteland.

Redenen voor een bezoekje

 • Musée de Bretagne
 • Espace des Sciences
 • Rennes-kathedraal
Petit Be inclusief zeilen, algemene kustgezichten en ruige kustlijn
Saint-Malo
Staat bekend om Stranden, (Veer)boten en Wandelen
Nadat je van alles over piraten te weten bent gekomen en heerlijke oesters hebt gegeten, kun je vanuit deze havenstad een boottocht maken naar de Kanaaleilanden.

Redenen voor een bezoekje

 • Plage de St. Malo
 • Citadelle de Saint-Malo
 • Sillon Beach
Crozon
Crozon
Staat bekend om Zwemmen, Zee en Natuur

Redenen voor een bezoekje

 • Cap de la Chevre
 • Pointe de Dinan
 • Plage de la Palue
Vannes inclusief een rivier of beek, historische architectuur en een stad
Vannes
Staat bekend om Historisch, Havens en Gezinsvriendelijk
Deze historische plaats uit de vijftiende eeuw lijkt zo uit het verleden te komen en toch ligt hier voor bezoekers van alle leeftijden voldoende vermaak in het verschiet.

Redenen voor een bezoekje

 • Jardin des Remparts
 • Place Henri IV
Brest
Brest
Staat bekend om Business, Museums en Kunst
Deze stad aan de Normandische kust viert zijn rijke zeevaardersverleden met een collectie fascinerende moderne tentoonstellingen en historische monumenten.