Vluchten naar Oman

Populaire steden in Oman

Vakantiegids voor Oman

Oman ligt in West-Azië aan de zuidoostkust van het Arabisch Schiereiland. De hoofdstad van het sultanaat is Masqat, ook Muscat genoemd. Het land staat bekend om zijn mooie ligging op het Arabisch Schiereiland, met parelwitte stranden, berg- en woestijngebieden en vele forten zoals Fort Bahla.

Vind een vlucht naar Oman

Vanuit Brussels Airport (BRU) vertrekken dagelijks vluchten naar Muscat International Airport (MCT) en Salalah International Airport (SLL) met één of meer tussenstops. Meestal gaan deze vluchten via de luchthavens Hamad International Airport (DOH) in Qatar, Istanbul Atatürk Airport (IST) in Turkije of via Abu Dhabi International Airport (AUH) in de Verenigde Arabische Emiraten. Een vlucht met één tussenstop naar Masqat duurt ruim 9 uur, afhankelijk van de duur van de stop. Naar Salalah ben je zeker 11,5 uur onderweg.

Vanuit Parijs vertrekken vrijwel dagelijks directe vluchten naar Oman. Bij vertrek vanaf Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) sta je na 7,5 uur in Masqat.

Selecteer eerst naar welke luchthaven in Oman je wilt vliegen. Topbestemmingen in Oman zijn Masqat en Salalah. Op de site kun je terecht voor vliegtickets naar Masqat, vliegtickets naar Salalah en naar andere bestemmingen in Oman.

Masqat, oftewel de witte hoofdstad, wordt gekenmerkd door de lage en lichtgekleurde bebouwing. Salalah wordt omringd door bergen en langs de kustweg ligt het zomerpaleis van de sultan. De markt staat bekend om goud en wierook.

Topbezienswaardigheden en -attracties in Oman

Oman is geschikt voor strandvakanties, stedentrips en rondreizen.

In Masqat zijn de forten Al-Jilali en Mirani de moeite waard te bezoeken. Deze forten zijn gebouwd gedurende de Portugese bezetting in de 16e eeuw en bieden met de traditionele architectuur een beeld van dit tijdperk. Ze geven een uitzicht op de stad en de Arabische Zee. Ook mag de Mutrah Souq niet overgeslagen worden, de populairste traditionele markt van Muscat.

❓ Kan ik mijn vluchtboeking naar Oman annuleren vanwege COVID-19?

✔️ Beleidsregels variëren van partner tot partner, maar veel van hen dekken reizen naar sterk getroffen gebieden. De data en bestemmingen wijzigen regelmatig wanneer er meer kennis ontstaat over de situatie, dus het is belangrijk voor reizigers om zich te melden bij de luchtvaartmaatschappij als er binnenkort een reis op de planning staat. Bezoek ons klantendienstportaal voor meer informatie over welke beleidsregels beschikbaar zijn voor jouw vlucht naar Oman.


❓ Wat is de beste manier om goedkope vluchten naar Oman te vinden met een flexibel wijzigingsbeleid?

✔️ Vanwege COVID-19 zien veel van onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijpartners af van wijzigingstoeslagen voor in aanmerking komende nieuwe boekingen naar Oman, dus overweeg om op deze luchtvaartmaatschappijen te filteren tijdens je zoektocht naar goedkope vluchten naar Oman!


❓ Zijn er algemene tips voor reizigers naar Oman tijdens de uitbraak van COVID-19?

✔️ De meeste van onze hotels in Oman bieden gratis annulering aan, dus overweeg om hotels te boeken waarbij terugbetaling mogelijk is in plaats van hotels die geen restitutie aanbieden. Zoek naar het bericht ‘gratis annulering’ tijdens je zoektocht. Prijzen kunnen variëren, maar op dit moment geloven wij dat flexibiliteit belangrijk is.


✔️ Vergeet niet om de kleine lettertjes te controleren wanneer je vluchttickets boekt naar Oman, want wijzigingen zijn mogelijk geen optie of kunnen mogelijk een flinke toeslag met zich meebrengen, afhankelijk van welk type tarief je kiest. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van je ticket leest, voordat je een aankoop doet.