Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Bahrein
Reisgids

Bahrein

In deze kleine eilandnatie aan de Perzische Golf vind je niet alleen schitterende overblijfselen uit een eeuwenoud koninkrijk, maar ook glazen kantoorgebouwen en een adembenemend woestijngebied.

Bahrein is een kleine, maar groeiende eilandnatie die grotendeels bestaat uit woestijn. Vanwege de hoge inkomsten uit de voormalige olie-industrie en de huidige snelgroeiende bankensector is het land zelfs onlangs uitgebreid in de Perzische Golf met kunstmatige eilanden. Hoewel het hoofdeiland al meer dan 4000 jaar wordt bewoond, worden in de hoofdstad Manama voortdurend nieuwe hypermoderne wolkenkrabbers neergezet, waardoor Bahrein toch als een nieuwe stad aanvoelt. Neem een kijkje bij de eeuwenoude forten en zeer geavanceerde torens.

Je kunt je ontdekkingstocht door het historische Bahrein het beste beginnen bij het Nationale Museum van Bahrein. Hier kun je de geschiedenis van het eiland aan de hand van archeologische voorwerpen verkennen. Bekijk beeldhouwwerken en aardewerk die afkomstig zijn uit het oude Dilmun. Overal in heel Bahrein zie je enorme grafheuvels liggen. Bij de Dilmun-grafheuvels in A'ali kun je er tienduizenden tegelijk bewonderen. Voor nog meer Bahreinse geschiedenis breng je een bezoek aan het Qal'at al-Bahrein, een kasteel van zandsteen dat in de 16e eeuw door de Portugezen werd gebouwd boven op een kunstmatige heuvel van pre-islamitische bouwwerken.

Geniet van het woestijnlandschap van Bahrein op de desolate zuidelijke helft van het eiland. Maak een uitstapje naar de Boom des Levens, een schitterende boom van 400 jaar oud die eenzaam midden op de woestijnvlakte groeit, ogenschijnlijk zonder aanwijsbare waterbron. Als je meer te weten wilt komen over de diersoorten uit de regio, ga je naar het Wildreservaat Al Areen. Dit complex van 7 vierkante kilometer groot bestaat deels uit een dierentuin en deels uit een reservaat. Je kunt hier zeer interessante woestijndieren bekijken, zoals Arabische luipaarden, rode vossen en kamelen.

Geniet ook naar hartenlust van het moderne Bahrein, bijvoorbeeld bij de eilandresorts en in de stralende hoofdstad Manama. Neem een kijkje in het Bahrain World Trade Center van 50 verdiepingen hoog en neem het prachtige uitzicht in je op. Tussen de torens die als twee enorme zeilen naast elkaar staan, hangen drie gigantische windturbines. In de Moda Mall op de begane grond van het gebouw zijn zeer luxe winkels gevestigd.

Je kunt vliegen op de Internationale Luchthaven van Bahrein in Manama om vanaf daar verder te reizen door Bahrein. Het is maar een klein eiland, zodat je eenvoudig in één dag het hele land door kunt rijden. Verleng je reis met een paar dagen en breng ook een bezoek aan de omliggende eilanden.

Bahrein

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: