Arras

Reisgids
Arras bevat een kerk of kathedraal, een stad en vergezichten
Bekijk in deze tweeduizend jaar oude stad in het noorden van Frankrijk historische locaties en kom meer te weten over de wereldoorlogen en prehistorische nederzettingen.

Arras is een 2000 jaar oude stad in het noorden van Frankrijk, in de buurt van Calais, tussen de heuvels van Artois en Ternois. In de rijke geschiedenis spelen wereldoorlogen en prehistorische nederzettingen een belangrijke rol. Langs de oevers van de rivier de Scarpe, ten noorden van de stad, zijn vele archeologische overblijfselen aangetroffen. Arras is ook bekend vanwege de oude wandtapijten en 'les bôves', het ondergrondse gangenstelsel.

Bewonder de 75 meter hoge klokkentoren van Arras, die in de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen. Voor een prachtig uitzicht over de stad kun je de toren beklimmen. Bewonder het gotische ontwerp van het monument en de hoge toren met het gouden standbeeld van een leeuw die een zon vasthoudt. In 1463 werd begonnen met de bouw, maar de toren werd bijna een eeuw later voltooid. Laat je informeren hoe de toren tijdens oorlogen werd gebruikt als uitkijktoren.

Bezoek ook het stadhuis onder de toren. In de grote hal bevindt zich de 50 meter lange muurschildering van de schilder Hoffbauer.

Op de heuvel van Lorette ligt een begraafplaats die met 20.000 graven de grootste Franse militaire begraafplaats is. Hier worden de soldaten herdacht die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld. In 1914 vonden op deze plek verschillende belangrijke gevechten plaats waarbij 100.000 soldaten zijn omgekomen. Bezoek de kerk en vuurtoren die tegenover de begraafplaats liggen.

Bezoek het Canadese Oorlogsmonument van Vimy, dat uitzicht biedt op het Canadese slagveld van 1917.

Wandel over La Grand Place en La Petite Place, twee belangrijke pleinen met historische architectuur. De oudste bouwwerken dateren uit de 18e eeuw. De nabijgelegen Kathedraal van Arras is een gotisch bouwwerk uit de 11e eeuw.

De Kelten noemden de stad in de IJzertijd Nemetocenna, dat Heilige Plaats betekent. De letter 's' aan het einde van Arras wordt wel uitgesproken, in tegenstelling tot in veel Franse woorden waarin deze 's' stom is.

De regio Arras heeft warme zomers en zachte tot koude winters. Veel toeristen bezoeken Arras wanneer ze vanaf Londen onderweg zijn naar Parijs, aangezien de haven van Calais per trein en veerboot verbinding heeft met de zuidkust van Engeland.

B&B HOTEL Arras
B&B HOTEL Arras
2 out of 5
Parc des Bonnettes, Rue de la Symphorine, Arras
De prijs is € 70 per nacht van 17 jul. tot 18 jul.
€ 70
per nacht
17 jul. - 18 jul.
Verblijf bij dit hotel in Arras. Gen