Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Armenië
Reisgids

Armenië

Deze natie van enkele duizenden jaren oud beschikt over eeuwenoude kloosters, vestingen uit oude Euraziatische keizerrijken en het prachtige Kaukasusgebergte.

Overblijfselen van enkele duizenden jaren beschaving liggen in het bergachtige gebied van het Euraziatische land Armenië. Nadat het eeuwenlang door buitenlandse rijken werd geannexeerd, werd Armenië in de 4e eeuw een van de eerste naties die het Christendom omarmde als nationale godsdienst. Je treft hier zowel antieke vestingen als enkele van de oudste kloosters ter wereld aan. Ontdek de oude geschiedenis van het land en doorkruis het prachtige landschap, dat gemiddeld zo'n 1600 meter boven zeeniveau ligt.

Jerevan, de hoofdstad en grootste stad van Armenië, heeft zowel op cultureel als historisch vlak veel te bieden. De omgeving van Jerevan wordt al sinds de 8e eeuw vóór Christus bewoond. Sporen van de eerste beschavingen kun je vinden bij het opgegraven fort van Erebuni op een heuvel in het zuidoosten. Leer meer over de geschiedenis van de regio in het Historisch Museum van Armenië op het centraal gelegen Plein van de Republiek. Een testament aan Armenië's meer recente geschiedenis is de 44 meter hoge pilaar van Tsitsernakaberd, een herdenkingsteken aan de Armeense genocide.

Verken de ruime omgeving van Jerevan en ontdek twee van de meest magnifieke religieuze gebouwen van Armenië. Het 12e-eeuwse Geghard-klooster is gehouwen uit de oostelijke rotsheuvels van het land en is een UNESCO Werelderfgoedsite. Ten zuiden van Jerevan ligt het 17e-eeuwse Khor Virap-klooster op een heuvel aan de voet van de Berg Ararat, de hoogste piek van de regio, waarvan de top in Turkije ligt.

Trek naar het oosten van Armenië en het Meer Sevan om de natuurlijke schoonheid van het land te ervaren. Aan de noordoostelijke oever tref je een groot schiereiland aan met het minuscule Sevanavank-klooster en een panoramisch uitzicht op de zuidelijke Kaukasus. De stranden in het zuiden van het schiereiland zijn populaire zomerbestemmingen. Trek de bergen in naar de bosrijke stad Dilijan. Het 13-eeuwse Haghartsin-klooster staat parmantig tussen de hoge bergpieken.

Armenië is met het vliegtuig bereikbaar via de Internationale Luchthaven Zvartnots. Over de weg is Armenië moeilijk te bereiken, aangezien Turkije en Azerbeidzjan af en toe hun grenzen met het land sluiten. Als je met de auto komt, kun je Armenië via Georgië en de prachtige Debed-kloof bereiken. Ontdek in de buurt de oeroude Haghpat- en Sanahin-kloosters, de eerste twee bezienswaardigheden die je kennis laten maken met de historische pracht van het land.

Armenië

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: