Topactiviteiten in Tokio

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Shibuya bevat cbd, hoogbouw en straten

Met deze activiteiten in Tokyo kijk je je ogen uit

De indrukwekkende miljoenenstad Tokyo moet je eens in je leven gezien hebben. De stad staat bekend om zijn moderne architectuur, bijzondere gebruiken, heerlijk eten en indrukwekkende bezienswaardigheden. En als kers op de taart zullen de inwoners van deze metropool je op elk moment van de dag welkom laten voelen.

Dingen om te doen in Tokyo

In Tokyo is er op elk moment van de dag wel iets moois, bijzonders of interessants te doen. Er zijn vele bijzondere bezienswaardigheden in Tokyo. Dat wordt moeilijk kiezen! Wat bij veel mensen hoog op het lijstje staat, is het bijwonen van een training of wedstrijd van de typisch Japanse sport sumoworstelen. Een kijkje nemen bij een sumotraining in een sumoring is dus een echte aanrader. Een andere activiteit in Tokyo die je absoluut niet mag overslaan, is een bezoek aan de imposante Tokyo Skytree. De Tokyo Skytree is de hoogste toren van Japan en biedt een adembenemend uitzicht over de stad.

Dagactiviteiten in Tokyo

Tokyo is de ideale stad om gebruik te maken van een een hop-on-hop-off bustour. De gigantisch grote stad is op deze manier goed te verkennen en zo maak je binnen een dag kennis met alle hoogtepunten. De imposante vulkaan Fuji ligt slechts tweeënhalf uur reizen bij Tokyo vandaan en is een echte aanrader tijdens een bezoek aan de stad. Een leuke excursie in Tokyo is dan ook een bustour van een dag naar de berg Fuji en Hakone National Park. Enthousiast geworden van deze activiteiten? Kijk snel naar onze vliegtickets naar Tokyo.

Gastronomie in Tokyo

Japan staat bekend om zijn heerlijke cuisine. Je denkt bij de Japanse keuken in eerste instantie vooral aan sushi, maar Japan heeft veel meer heerlijk eten te bieden. In Tokyo leer je alle Japanse specialiteiten kennen. Ga op zoek naar de Memory Lane, ofwel Omoide Yokocho, een straat bomvol met eettentjes die overheerlijke 'yakitori' (spiesjes vlees, vis of groenten) aanbieden. De grote Toyosu vismarkt mag niet overgeslagen worden. Bekijk veilingen van immens grote stukken tonijn en stop bij een van de vele viskraampjes om te genieten van verse vis. Een ideale manier om kennis te maken met de Japanse keuken is het volgen van een kookcursus met 'wagyu kaiseki'-lunch. Kaiseki is een traditionele Japanse maaltijd die bestaat uit vele kleine gerechtjes.

Wijken en buurten in Tokyo

Tokyo heeft vele uiteenlopende wijken, met voor ieder wat wils. Akihabara is bijvoorbeeld een hele bijzondere buurt: dit is een game- en elektronicawijk waar enorme neon reclameborden het straatbeeld kleuren. De buurt Asakusa heeft een aantal prachtige eeuwenoude tempels. En in de wijk Harajuku wandel je door de straten tussen de uitbundig verklede jongens en meiden in stripboekstijl. Een bezoek aan een robotrestaurant in de wijk Sjinjuku mag absoluut niet overgeslagen worden. Woon bijvoorbeeld een voorstelling in een robotrestaurant bij en kijk je je ogen uit. De verschillende hotels in Tokyo zijn verspreid over de hele stad, dus het is aan jou om jouw favoriete wijk te kiezen. Bekijk hier ons aanbod van hotels in Tokyo.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Tokio

Steden in de buurt van Tokio