Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Plaza del Charco

Op dit gezellige plein wordt er gedronken, gegeten, gewinkeld en muziek gemaakt. Het vormt al eeuwenlang het hart van Puerto de la Cruz. 

Er wordt vaak gezegd dat je niet echt naar Puerto de la Cruz bent geweest totdat je Plaza del Charco hebt bezocht. Het mooie plein vol cafés, restaurants en bars dient al eeuwenlang als populaire ontmoetingsplek voor de lokale bewoners. Gebruik het als startpunt van je verkenningstocht door de stad of strijk hier na je drukke dag even neer om naar alle mensen te kijken. 

In de 18e eeuw werd Plaza del Charco officieel als plein aangewezen. Het werd echter al toen de stad net gesticht was gebruikt als belangrijke verzamelplek. Het gerucht gaat dat er destijds bij vloed een plas van zout water op het plein ontstond. Dit verhaal heeft als inspiratiebron gediend voor de uiteindelijke naam, dat 'waterplasplein' betekent.

Bewonder de weelderige zoete-aardappelplant midden op het plein, omgeven door water en een fontein. Wandel over de geplaveide delen die over het plein lopen of neem plaats op een van de 19e-eeuwse stenen bankjes. Indiaanse laurierbomen uit Cuba en palmbomen zorgen voor beschutting. 

Neem plaats op een terrasje en bestel een kopje koffie terwijl je de activiteit op het plein bekijkt. Kom 's avonds terug om van een glas wijn te genieten terwijl je naar muziek of straatartiesten luistert. 

Het plein is de ideale plek om een gevoel van de stad te krijgen voordat je aan je lijstje met bezienswaardigheden begint. Ten westen van het plein liggen een aantal winkelstraten en reeks 18e-eeuwse gebouwen typisch voor de Canarische Eilanden. 

Een van de leukste tijden om Plaza del Charco te bezoeken is tijdens carnaval in de lente, als het plein gebruikt wordt voor kleurrijke vieringen. Geniet daarnaast van Entierro de la Sardina, een gezellige optocht die eindigt met vuurwerk en het verbranden van een enorm sardine op een brandstapel. Verder vindt er een hilarische marathon plaats waarbij mannen op hoge hakken rennen. De race begint en eindigt op het plein.

Plaza del Charco ligt in het centrum van Puerto de la Cruz. Je bereikt het plein eenvoudig per lokale bus of taxi.


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Plaza del Charco

Beste hotelaanbiedingen in Plaza del Charco

Alle 2.047 accommodaties in de buurt van Plaza del Charco weergeven
H10 Tenerife Playa € 67
H10 Tenerife Playa

H10 Tenerife Playa

Avenida Colon, 12, Puerto de la Cruz, Tenerife
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit aan het strand gelegen hotel ligt in het centrum van Puerto de la Cruz, op 15 minuten wandelen van Lago Martianez zwemparadijs en Plaza del Charco. Ook Taoro Park en Playa Jardín liggen op 2 km afstand.

  Apartamentos Ambassador
  Apartamentos Ambassador

  Apartamentos Ambassador

    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit aparthotel ligt vlak bij het strand, op 2 km afstand van Valle de La Orotava en Lago Martianez zwemparadijs. Ook Taoro Park en Plaza del Charco liggen op 3 km afstand.

   Sol Costa Atlantis Tenerife
   Sol Costa Atlantis Tenerife

   Sol Costa Atlantis Tenerife

   Avenida Venezuela, 15, Puerto de la Cruz, Tenerife
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Puerto de la Cruz ligt aan het strand, in het stadscentrum en op 10 minuten wandelen van Valle de La Orotava en Lago Martianez zwemparadijs. Ook Plaza del Charco en Taoro Park liggen op 2 km afstand.

    Hotel Sun Holidays € 30
    Hotel Sun Holidays

    Hotel Sun Holidays

    Calle La Penita, 6, Puerto de la Cruz, Tenerife
      
     1.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt vlak bij het strand, op 5 minuten wandelen van Museo Arqueológico del Puerto de la Cruz en Plaza del Charco. Ook Lago Martianez zwemparadijs en Playa Jardín liggen op 2 km afstand.

     Apartamentos Park Plaza € 27
     Apartamentos Park Plaza

     Apartamentos Park Plaza

     Calle Jose Arroyo, 4, Puerto de la Cruz, Tenerife
       
      2.5 van 5.0 Sterren

      Dit aparthotel ligt in de historische wijk, vlak bij Valle de La Orotava en Plaza del Charco. Ook Lago Martianez zwemparadijs en Playa Jardín liggen op een kwartiertje wandelen.

      DWO Nopal by Checkin € 59
      DWO Nopal by Checkin

      DWO Nopal by Checkin

      Calle San Juan 17, Puerto de la Cruz, Tenerife
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Puerto de la Cruz ligt op 5 minuten wandelen van Valle de La Orotava en Plaza del Charco. Ook Lago Martianez zwemparadijs en Taoro Park liggen op een kwartiertje wandelen.

       Aparthotel Tropical € 27
       Aparthotel Tropical

       Aparthotel Tropical

       Plaza del Charco, 9, Puerto de la Cruz, Tenerife
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt vlak bij het strand, vlak bij Valle de La Orotava en Plaza del Charco. Ook Playa Jardín en Taoro Park liggen op 15 minuten wandelen.

        Hotel Maga
        Hotel Maga

        Hotel Maga

        C/ Iriarte 11, Puerto de la Cruz, Tenerife
          
         1.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt vlak bij het strand, vlak bij Valle de La Orotava en Plaza del Charco. Ook Lago Martianez zwemparadijs en Taoro Park liggen op een kwartiertje wandelen.