Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Siegessäule

Een verblijf in Berlijn is niet compleet zonder Goldelse te hebben gezien, het glinsterende standbeeld boven op een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.  

De Siegessäule is een opvallend en herkenbaar monument. Het gedenkteken werd opgericht ter ere van de overwinningen die de Pruisen aan het einde van de negentiende eeuw boekten in oorlogen tegen Denemarken, Oostenrijk en Frankrijk. De Pruisische overwinningen tijdens deze eenwordingsoorlogen hebben geïnspireerd tot een prachtig verguld bronzen standbeeld van de overwinningsgodin. Bekijk 'Goldelse', zoals de inwoners van Berlijn haar liefkozend noemen. Aan de binnenkant van het monument kun je omhoog klimmen voor een beeldschoon uitzicht op de Tiergarten en de omliggende stadsdelen.

De indrukwekkende zuil staat prominent op een grote rotonde van een belangrijke doorgangsroute door de Tiergarten, het grootste park van Berlijn. De 67 meter hoge kolom torent boven de boomtoppen uit. Als je omhoog kijkt, zie je het standbeeld van Victoria, de Romeinse overwinningsgodin. De godin draagt een helm met een adelaar en heeft in haar ene hand een lauwerkrans en in haar andere een staf. Het grote standbeeld is ruim 8 meter hoog en weegt ongeveer 35 ton.

Je bereikt de zuil via de voetgangerstunnels onder de autoweg door. De voet van de kolom is aan de buitenkant versierd met een vlakreliëf waarop een veldslag wordt uitgebeeld. Loop tussen de pilaren en bewonder de verschillende mozaïeken. Iets hoger in de grote zuil bevindt zich een schitterend mozaïek van Anton von Warner.

Ga naar de top van de Siegessäule via de 285 treden tellende trap. Daar aangekomen word je beloond met een schitterend uitzicht vanaf het uitkijkplatform vlak onder het gouden beeld. Neem het uitzicht op de stad en het weelderige groen van het nabijgelegen park in je op. In het oosten kun je onder meer de Reichstag, de Brandenburger Tor en de Fernsehturm zien.

De Siegessäule staat nabij Schloss Bellevue in de Tiergarten, op de grens van de stadsdelen Mitte en Charlottenburg. Er is een bushalte op de rotonde en rond het park bevinden zich verschillende stations. De zuil is dagelijks geopend. De entreeprijs is inclusief toegang tot de ruimte met de mozaïeken en het uitkijkplatform. Vanuit de Tiergarten kun je het monument gratis bewonderen.


Siegessäule Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Siegessäule

Alle 1.348 accommodaties in de buurt van Siegessäule weergeven
Hotel Berlin, Berlin € 65
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berlijn, BE
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 3 km afstand van Potsdamer Platz, Brandenburger Tor en Rijksdaggebouw. Ook Museum Haus am Checkpoint Charlie en Galéries Lafayette liggen op 5 km afstand. Nollendorfplatz U-Bahn ligt op 8 minuten wandelen en naar Wittenbergplatz U-Bahn is het 10 minuten wandelen.

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof € 62
  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  Katharina Paulus Strasse 5, Berlijn, BE
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen op 2 km afstand. Berlin Central U-Bahn en Central S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

   Hotel Riu Plaza Berlin € 75
   Hotel Riu Plaza Berlin

   Hotel Riu Plaza Berlin

   Martin Luther Strasse 1, Berlijn, Berlin
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Schöneberg, op 15 minuten wandelen van Kaufhaus des Westens, Zoologischer Garten Berlin en Europa Center. Wittenbergplatz U-Bahn ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Nollendorfplatz U-Bahn is het 9 minuten wandelen.

    Steigenberger Hotel Am Kanzleramt € 103
    Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

    Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

    Ella-Trebe-Straße 5, Berlijn, BE
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen op 2 km afstand. Berlin Central U-Bahn en Central S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

     Steigenberger Hotel Berlin € 92
     Steigenberger Hotel Berlin

     Steigenberger Hotel Berlin

     Los-Angeles-Platz 1, Berlijn, BE
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Charlottenburg-Wilmersdorf, op 5 minuten wandelen van Kurfürstendamm en Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Ook Europa Center en Kaufhaus des Westens liggen op 10 minuten wandelen. Kurfurstendamm U-Bahn ligt op 5 minuten wandelen en naar Zoological Garden U-Bahn is het 6 minuten wandelen.

      Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade € 95
      Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade

      Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade

      Lützowufer 15, Berlijn, BE
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Kurfürstendamm en Zoologischer Garten Berlin. Ook Potsdamer Platz en Europa Center liggen op 2 km afstand. Nollendorfplatz U-Bahn ligt op 11 minuten wandelen en naar Wittenbergplatz U-Bahn is het 12 minuten wandelen.

       Pullman Berlin Schweizerhof € 93
       Pullman Berlin Schweizerhof

       Pullman Berlin Schweizerhof

       Budapester Str. 25, Berlijn, BE
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Kurfürstendamm en Zoologischer Garten Berlin. Ook Europa Center en Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche liggen op 10 minuten wandelen. Zoological Garden U-Bahn ligt op 9 minuten wandelen en naar Wittenbergplatz U-Bahn is het 10 minuten wandelen.

        Pestana Berlin Tiergarten € 77
        Pestana Berlin Tiergarten

        Pestana Berlin Tiergarten

        Stuelerstrasse 6, Berlijn, BE
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Großer Tiergarten, Kurfürstendamm en Zoologischer Garten Berlin. Ook Europa Center en Siegessäule liggen op een kwartiertje wandelen. Wittenbergplatz U-Bahn ligt op 13 minuten wandelen en naar Zoological Garden U-Bahn is het 14 minuten wandelen.