Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Siegessäule

Een verblijf in Berlijn is niet compleet zonder Goldelse te hebben gezien, het glinsterende standbeeld boven op een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.  

De Siegessäule is een opvallend en herkenbaar monument. Het gedenkteken werd opgericht ter ere van de overwinningen die de Pruisen aan het einde van de negentiende eeuw boekten in oorlogen tegen Denemarken, Oostenrijk en Frankrijk. De Pruisische overwinningen tijdens deze eenwordingsoorlogen hebben geïnspireerd tot een prachtig verguld bronzen standbeeld van de overwinningsgodin. Bekijk 'Goldelse', zoals de inwoners van Berlijn haar liefkozend noemen. Aan de binnenkant van het monument kun je omhoog klimmen voor een beeldschoon uitzicht op de Tiergarten en de omliggende stadsdelen.

De indrukwekkende zuil staat prominent op een grote rotonde van een belangrijke doorgangsroute door de Tiergarten, het grootste park van Berlijn. De 67 meter hoge kolom torent boven de boomtoppen uit. Als je omhoog kijkt, zie je het standbeeld van Victoria, de Romeinse overwinningsgodin. De godin draagt een helm met een adelaar en heeft in haar ene hand een lauwerkrans en in haar andere een staf. Het grote standbeeld is ruim 8 meter hoog en weegt ongeveer 35 ton.

Je bereikt de zuil via de voetgangerstunnels onder de autoweg door. De voet van de kolom is aan de buitenkant versierd met een vlakreliëf waarop een veldslag wordt uitgebeeld. Loop tussen de pilaren en bewonder de verschillende mozaïeken. Iets hoger in de grote zuil bevindt zich een schitterend mozaïek van Anton von Warner.

Ga naar de top van de Siegessäule via de 285 treden tellende trap. Daar aangekomen word je beloond met een schitterend uitzicht vanaf het uitkijkplatform vlak onder het gouden beeld. Neem het uitzicht op de stad en het weelderige groen van het nabijgelegen park in je op. In het oosten kun je onder meer de Reichstag, de Brandenburger Tor en de Fernsehturm zien.

De Siegessäule staat nabij Schloss Bellevue in de Tiergarten, op de grens van de stadsdelen Mitte en Charlottenburg. Er is een bushalte op de rotonde en rond het park bevinden zich verschillende stations. De zuil is dagelijks geopend. De entreeprijs is inclusief toegang tot de ruimte met de mozaïeken en het uitkijkplatform. Vanuit de Tiergarten kun je het monument gratis bewonderen.


Siegessäule Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Siegessäule

Alle 1.410 accommodaties in de buurt van Siegessäule weergeven
MEININGER Hotel Berlin Tiergarten € 41
MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

Turmstrasse 25-26, Berlijn
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Berlijn ligt vlak bij de luchthaven, op 2 km afstand van Großer Tiergarten, Schloss Bellevue en Siegessäule. Ook Rijksdaggebouw en Brandenburger Tor liggen op 3 km afstand. Turmstrasse U-Bahn ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Birkenstrasse U-Bahn is het 11 minuten wandelen.

  Novum Style Hotel Berlin-Centrum € 65
  Novum Style Hotel Berlin-Centrum

  Novum Style Hotel Berlin-Centrum

  Franklinstrasse 23, Berlijn, BE
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Charlottenburg-Wilmersdorf, op 3 km afstand van Technische universiteit, Kurfürstendamm en Zoologischer Garten Berlin. Ook Theater des Westens en Siegessäule liggen op 3 km afstand. Ernst Reuter Place U-Bahn ligt op 14 minuten wandelen en naar Tiergarten S-Bahn is het 15 minuten wandelen.

   IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof € 99
   IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

   IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

   Katharina Paulus Strasse 5, Berlijn, BE
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen op 2 km afstand. Berlin Central U-Bahn en Central S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

    Hotel Riu Plaza Berlin
    Hotel Riu Plaza Berlin

    Hotel Riu Plaza Berlin

    Martin Luther Strasse 1, Berlijn, Berlin
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Schöneberg, op 15 minuten wandelen van Kaufhaus des Westens, Zoologischer Garten Berlin en Europa Center. Wittenbergplatz U-Bahn ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Nollendorfplatz U-Bahn is het 9 minuten wandelen.

     Pestana Berlin Tiergarten
     Pestana Berlin Tiergarten

     Pestana Berlin Tiergarten

     Stuelerstrasse 6, Berlijn, BE
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Großer Tiergarten, Kurfürstendamm en Zoologischer Garten Berlin. Ook Europa Center en Siegessäule liggen op een kwartiertje wandelen. Wittenbergplatz U-Bahn ligt op 13 minuten wandelen en naar Zoological Garden U-Bahn is het 14 minuten wandelen.

      Hotel Berlin, Berlin € 92
      Hotel Berlin, Berlin

      Hotel Berlin, Berlin

      Lützowplatz 17, Berlijn, BE
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 3 km afstand van Potsdamer Platz, Brandenburger Tor en Rijksdaggebouw. Ook Museum Haus am Checkpoint Charlie en Galéries Lafayette liggen op 5 km afstand. Nollendorfplatz U-Bahn ligt op 8 minuten wandelen en naar Wittenbergplatz U-Bahn is het 10 minuten wandelen.

       MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof € 46
       MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

       MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

       Ella - Trebe - Straße 9, Berlijn, BE
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen op 2 km afstand. Berlin Central U-Bahn en Central S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

        Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade € 109
        Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade

        Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade

        Lützowufer 15, Berlijn, BE
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Kurfürstendamm en Zoologischer Garten Berlin. Ook Potsdamer Platz en Europa Center liggen op 2 km afstand. Nollendorfplatz U-Bahn ligt op 11 minuten wandelen en naar Wittenbergplatz U-Bahn is het 12 minuten wandelen.