Pays de la Loire

Frankrijk
Angers bevat een plein
Lekkere gerechten, beroemde wijngaarden, kastelen, oude dorpen en schilderachtige fietsroutes: dat zijn slechts enkele van de hoogtepunten van de Pays de la Loire.

Deze regio biedt voor elk wat wils. Maak kennis met de lokale architectuur, cultuur, geschiedenis en gastronomie, maak wandeltochten, breng je vakantie aan de kust door of bezichtig wereldberoemde kastelen.

Een aantal bezienswaardigheden mogen niet ontbreken in je vakantie. Bezichtig het Château de Brissac, het hoogste kasteel van Frankrijk, met zeven verdiepingen en maar liefst 204 kamers, het bijzondere Château de Brézé met zijn ondergrondse fort of het Château du Lude, bekend om de schone tuinen.

De Abbaye de Fontevraud, een kloostercomplex uit de twaalfde eeuw, heeft een oppervlakte van 14 hectare. De Maisons Troglodytes de Forges zijn absoluut een bezoek waard.

Reis naar Nantes en bezoek er het kasteel, waarin een museum over de geschiedenis van de stad is gevestigd. Betreed de kathedraal en steek de Loire over via de Passerelle Victor-Schoelcher, een loopbrug naar het Île de Nantes. Daar kun je in het attractiepark Machines de l'Île mechanische dieren bewonderen.

Wandel door de nauwe straten van de middeleeuwse stad Angers, bekijk de vakwerkhuizen en bezoek de Cathédrale Saint-Maurice en het Château d'Angers, een twaalfde-eeuws fort met zeventien torens.

Le Mans is bekend vanwege het racecircuit en is een opvallende middeleeuwse stad. De Cité Plantagenêt, de Cathédrale Saint-Julien en het Musée de Tessé mag je eigenlijk niet missen.

Als je met het hele gezin op vakantie bent in de Pays de la Loire, breng dan een dag door in Puy du Fou, een attractiepark met een geschiedenisthema, of in de Zoo de la Flèche.

Aan de kust liggen aangename badplaatsen als La Baule en Pornichet. Bovendien vind je er veel centra voor thalassotherapie en, niet te vergeten, het Île de Noirmoutier.

Geniet tijdens je vakantie in deze regio van een heerlijke maaltijd in een restaurant met een Michelinster of proef de wijn uit het Loiredal.

Je kunt via Parijs met de trein naar Nantes, Angers of Le Mans reizen. Als je wilt, kun je via de website van Expedia een huurauto boeken. Je hotel boek je natuurlijk ook voordelig online bij Expedia.

Met zijn kastelen, gastronomie en historische steden stelt de Pays de la Loire je niet teleur.

Populaire steden in Pays de la Loire

Angers bevat een plein
Angers
Staat bekend om Historisch, Universiteiten en Kunst
In deze charmante Franse stad vol cultuur, geschiedenis en kunst zorgen de musea en kerken voor een rustieke sfeer.

Redenen voor een bezoekje

  • Château d'Angers
  • Kathedraal van Angers
  • Place du Ralliement
Nantes bevat historische architectuur en historisch erfgoed
Nantes
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Business
Nantes, de historische stad van de koningen van Bretagne, is de ideale plaats om je te verdiepen in de geschiedenis van Bretagne terwijl je geniet van de dynamische hedendaagse sfeer in deze stad. Bekijk de mogelijkheden voor vervoer en verblijf die Expedia biedt, zodat je kunt genieten van een voordelige vakantie.

Redenen voor een bezoekje

  • Château des Ducs de Bretagne
  • Kathedraal van Nantes
Saumur
Saumur
Staat bekend om Kasteel, Wijnmakerijen en Kaas
De rivier de Loire speelt een belangrijke rol in de charme en aantrekkelijkheid van de stad, terwijl op de achtergrond de imposante vorm van een indrukwekkend kasteel nadrukkelijk te zien is.