Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Rosenborg Slot

Ontdek de decadentie waarmee de voormalige Deense koningen zich omringden in dit grootse monument of relax in het nabijgelegen park Kongens Have.

Rosenborg Slot deed dienst als koninklijke residentie van 1606 tot 1710 en het was de verblijfplaats van de toenmalige koning Christian IV. Tegenwoordig is het kasteel opengesteld voor het publiek en kun je er in het museum de Deense kroonjuwelen en regalia bezichtigen. Het park rondom het kasteel, de Kongens Have of Koningstuin, leent zich perfect voor spel en ontspanning.

Koning Christian IV van Denemarken liet verschillende belangrijke en heel herkenbare gebouwen oprichten in Kopenhagen. Rosenborg Slot, in Hollandse-renaissancestijl, is een van zijn meest bijzondere architecturale realisaties.

Kom vroeg als je de Deense koninklijke lijfwacht wilt zien, die elke dag van hier naar Amalienborg marcheert. Breng zeker een bezoek aan het kasteel met zijn mooie en rijkelijke interieurs. Gebruik je smartphone als gids om dit kasteel op eigen houtje te bezichtigen.

Rosenborg Slot is vakkundig gerestaureerd door historici en heeft prachtige gepleisterde plafonds. Het staat vol met allerlei huishoudelijke en speciale voorwerpen. Neem een kijkje in de badkamer van de koning met zijn sierlijke porseleinen tegels en het spiegelkabinet. In de grote zaal of Ridderzaal hangt een indrukwekkende verzameling wandtapijten. 

In het Rosenborg Slot kun je ook een permanente collectie met historische schilderijen, standbeelden en documenten bezichtigen. Beschrijvingen van de tentoongestelde stukken zijn beschikbaar in het Deens en het Engels. Mis de Deense kroonjuwelen en de troon van de koning niet.

Verlaat het kasteel en trek eropuit in de uitgestrekte koninklijke tuinen. In het café kun je terecht voor een typische Deens biertje en hapje, zoals een Carlsberg met zure haring, of breng je picknick mee. Loop verder door het park en geniet van de weelderige groene ruimten en de lommerrijke paden.

Rosenborg Slot ligt net buiten het stadscentrum en is gemakkelijk te bereiken met de fiets of te voet. Je kunt ook de metro nemen tot het station Nørreport dat vlak bij de ingang van het kasteel ligt. Rosenborg Slot is elke dag open in de zomermaanden, maar de rest van het jaar is het gesloten op maandag en op feestdagen. Er geldt een entreeprijs en als je foto's wilt maken, moet je extra betalen. Tassen of zakken die groter zijn dan een kleine handtas worden gecontroleerd.  


Kasteel Rosenborg Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kasteel Rosenborg

Alle 657 accommodaties in de buurt van Kasteel Rosenborg weergeven
The Square € 133
The Square

The Square

Rådhuspladsen 14, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Circusgebouw Wallmans, Stadhuisplein en Tivolituinen. Ook Strøget en Ny Carlsberg Glyptotek liggen op 10 minuten wandelen. Station Vesterport ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Centraal Station Kopenhagen is het 6 minuten wandelen.

  Copenhagen Admiral Hotel € 114
  Copenhagen Admiral Hotel

  Copenhagen Admiral Hotel

  Toldbodgade 24-28, Kopenhagen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 5 minuten wandelen van Skuespilhuset-theater, Paleis Amalienborg en Nyhavn. Ook Frederikskerk en Operagebouw Kopenhagen liggen op een kwartiertje wandelen. Station Kongens Nytorv ligt op 8 minuten wandelen en naar Station Christianshavn is het 17 minuten wandelen.

   Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade € 78
   Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

   Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

   Bernstorffsgade 35, Kopenhagen
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 10 minuten wandelen van Ny Carlsberg Glyptotek en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Tivolituinen en Stadhuisplein liggen op een kwartiertje wandelen. Centraal Station Kopenhagen ligt op 10 minuten wandelen en naar Station Vesterport is het 12 minuten wandelen.

    Hotel Kong Arthur € 125
    Hotel Kong Arthur

    Hotel Kong Arthur

    Nørre Søgade 11, Kopenhagen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Kopenhagen ligt in de historische wijk, op 15 minuten wandelen van Workers Museum, Ronde toren en Strøget. Ook Kasteel Rosenborg en Universiteit van Kopenhagen liggen op een kwartiertje wandelen. Station Nørreport ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Nørreport is het 7 minuten wandelen.

     CABINN Copenhagen € 92
     CABINN Copenhagen

     CABINN Copenhagen

     Arni Magnussons Gade 1, Kopenhagen
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 2 km afstand van Deens Design Centre, Ny Carlsberg Glyptotek en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Tivolituinen en Stadhuisplein liggen op 2 km afstand. Station Dybbølsbro ligt op 9 minuten wandelen en naar Station Vesterport is het 18 minuten wandelen.

      Wakeup Copenhagen Borgergade € 98
      Wakeup Copenhagen Borgergade

      Wakeup Copenhagen Borgergade

      Borgergade 9, Kopenhagen
        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 10 minuten wandelen van Kongens Nytorv, Nyhavn en Ronde toren. Ook Frederikskerk en Kasteel Rosenborg liggen op 10 minuten wandelen. Station Kongens Nytorv ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Nørreport is het 13 minuten wandelen.

       citizenM Copenhagen Radhuspladsen € 116
       citizenM Copenhagen Radhuspladsen

       citizenM Copenhagen Radhuspladsen

       H. C. Andersens Boulevard 12, Kopenhagen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 10 minuten wandelen van Tivolituinen, Strøget en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Christiansborg-paleis en Botanische tuin liggen op 2 km afstand. Station Vesterport ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Centraal Station Kopenhagen is het 7 minuten wandelen.

        Skt. Petri € 163
        Skt. Petri

        Skt. Petri

        Krystalgade 22, Kopenhagen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Strøget en Torvehallerne liggen op 10 minuten wandelen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten wandelen.