Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Israël
Reisgids

Frishman Beach bevat algemene kustgezichten, een stad en een strand

Dit land in het Midden-Oosten beschikt over belangrijke bezienswaardigheden voor verschillende monotheïstische wereldreligies, naast de resorts aan de Dode Zee en een bruisende metropool.

Israël werd als Joods land gesticht, maar vandaag de dag worden de religieuze monumenten bezocht door net zo veel christelijke en islamitische bedevaartgangers als joodse bezoekers. Breng een bezoek aan de verschillende heilige plaatsen in de centrale steden en geniet van je welverdiende rust aan de kust van de Dode Zee en de Middellandse Zee.

Het heilige centrum van Israël is Jeruzalem. Hier komen islamitische en joodse bedevaartgangers samen bij de achthoekige, met bladgoud afgewerkte Rotskoepel, een heiligdom voor moslims en een belangrijke plek voor joden. Voeg je bij de menigte rondom een ander heilig joods monument, de Westmuur. Dit is het restant van een tempel die dateert uit de 1e eeuw voor christus. In Jeruzalem staat ook de Heilige Grafkerk. De christenen geloven dat Jezus hier werd gekruisigd en begraven voordat hij weer tot leven kwam.Je vindt nog meer religieuze monumenten in de steden Nazareth en Bethlehem.

Terwijl Jeruzalem vaak wordt bezocht ter verrijking van de geest, wordt van de Dode Zee in Israël juist gezegd dat deze positieve effecten op het lichaam heeft. Deze zee is een van de zoutste zeeën ter wereld en niet alleen het water, maar ook de modder heeft een zeer heilzame werking voor de huid. Dobber heerlijk ontspannen rond op het zoute water en smeer je huid goed in met de donkere modder. Maak ook een uitstapje in de omliggende omgeving, bijvoorbeeld naar Ein Bokek en andere badplaatsen, plan een heerlijk verblijf bij een spa en koop vers zout uit de Dode Zee om thuis van te kunnen nagenieten.

Ga naar de op een na grootste stad van het land, Tel Aviv, een moderne bestemming met wolkenkrabbers en hoogbouw aan de Middellandse Zeekust. Neem een kijkje bij de historische bezienswaardigheden in het stadsdistrict Jaffa, een voormalige kleine havenstad. Breng een heerlijke middag door aan het Gordon-strand, geniet van een drankje in een van de homobars in de Shenkinstraat, of dans tot in de vroege ochtenduren in de nachtclubs van Tel Aviv.

Vanwege de kwetsbare verhoudingen met Palestina vinden er in Israël regelmatig gewelddadigheden plaats, bij de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Je kunt deze gebieden dus beter vermijden, en houd bovendien ook het nieuws in de gaten voordat je op reis gaat.

Je kunt vliegen op de Luchthaven Ben-Gurion midden in Israël. Vanuit hier begin je heel eenvoudig je ontdekkingsreis door dit historische en heilige land.

Populaire steden in Israël

Haven van Jaffa bevat een rivier of beek, een stad en een zonsondergang
Tel Aviv
Staat bekend om Beach View, Café en Kunst

Redenen voor een bezoekje

 • Oude Haven van Tel Aviv
 • Rothschild Boulevard
 • Hilton Beach
Bat Galim-strand
Haifa
Staat bekend om Tuin, Beach View en Café

Redenen voor een bezoekje

 • Baha'i-tuinen
 • Haven van Haifa
 • Bat Galim-strand
Jachthaven van Eilat toont een baai of haven
Eilat
Staat bekend om Beach View, Zee en Snorkelen

Redenen voor een bezoekje

 • Dolfijnenrif
 • Onderwaterobservatorium Coral World
 • Jachthaven van Eilat
Haven van Akko
Akko
Staat bekend om Historisch, Monument en Tempel

Redenen voor een bezoekje

 • Haven van Akko
 • Turks Bad Hamam al- Basha
 • Citadel van Acre
Nazareth
Nazareth
Staat bekend om Historisch, Tour en Kathedraal

Redenen voor een bezoekje

 • Basiliek van de Boodschap
 • Grieks-Orthodoxe Kerk van de Boodschap
 • Bron van Maria

Israël

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: