Caribische eilanden

Reisgids
Emerald Bay toont zeilen en een strand
Profiteer op elk moment van het jaar van een warme vakantie aan het strand op een van de groene tropische eilanden van jouw keuze. Snorkel, duik, zeil of relax en geniet van het ontspannende eilandleven.

De Caraïbische eilanden bieden een gevarieerde keuze aan strandvakanties, kwaliteitswinkels en fascinerende culturen aan. Meer aan in grote havens tijdens een luxueuze cruise of huur een zeilboot om van het ene naar het andere eiland te varen. Relax op uitgestrekte zandstranden. Duik en snorkel in het heldere water vol kleurrijke vissen.

Mooie stranden vind je overal, terwijl de kunst, architectuur, gerechten en tradities variëren van eiland tot eiland. Waardeer de aangename culturele mix van de inheemse eilandbewoners en nakomelingen van Europese kolonisten.

Aruba, Bonaire en Curaçao voor de kust van Venezuela tonen trots hun Nederlands erfgoed. Smul van een rijstaffel, een Nederlandse koloniale maaltijd van rijst en 20 tot 30 bijgerechten. Aruba is ongewoon droog, met kilometers aan zandstranden aan de noordwestelijke zijde. Verwonder je aan de dividivi-bomen die door de sterke passaatwinden in een bizarre vorm groeien. Bonaire's marinepark en ezelopvang tonen je een wijde verzameling dieren. Zwem op Curaçao met dolfijnen en neem deel aan extreme sporten.

Ontdek de kleurrijke gebouwen van het oude San Juan en de kastelen op het Amerikaanse Territorium Puerto Rico. Het eiland St. Thomas, dat behoort tot de Amerikaanse Maagdeneilanden, is een populaire tourboothalte waar je diamanten kunt kopen en lekker kunt luieren op de stranden. Het nabije St. John bevat grotendeels het Virgin Islands National Park, dat zich uitstrekt over het land en de koraalriffen. Leer in het Salt River Bay National Historical Park van St. Croix over de 2000 jaar aan menselijke bewoning, met inbegrip van de inheemse Caribiërs.

Vanwege het communistische regime is Cuba al decennia lang een land vol mysterie. Terwijl Amerikaanse inwoners voor puur toeristische redenen niet naar Cuba mogen reizen, worden aan Belgische reizigers geen beperkingen gesteld. Bezoek de kathedralen, pleinen en musea van Old Havana en relax op de uitzonderlijke stranden.

Bekijk de tropische planten van Hunte's Gardens op Barbados. Ga scubaduiken en proef van de rum in een distilleerderij op de Kaaimaneilanden. Ontdek watervallen en wilde dieren in de Dominicaanse Republiek. Verken de Citadelle van Haïti aan de westelijke kant van het eiland. Ga golven, maak een ritje in een bobslee en luister naar de steeldrums op Jamaica. Leer meer over Christoffel Columbus en de inheemse Arawaks, terwijl je enkele van de 2000 eilanden van de Bahama's bezoekt.

Geniet vooral van de kilometers aan stranden in het Caribische Zeegebied.

Populaire steden in Caribische eilanden

San Juan
San Juan
Staat bekend om Stranden, Excursies en Zee

Redenen voor een bezoekje

  • Puerta de San Juan
  • La Fortaleza
  • Haven van San Juan
Malecon bevat algemene kustgezichten, een stad en een kuststadje
Havana
Staat bekend om Dans, Unesco-werelderfgoed en Jazz
Bestel een rumcocktail of geniet van een sigaar op een terras met uitzicht op het bijzondere oude centrum terwijl je met je reisgezelschap of lokale bewoners over de geschiedenis van deze Caraïbische stad praat.

Redenen voor een bezoekje

  • Hotel Nacional de Cuba
  • University of Havana
  • Fábrica de Arte Cubano