Neem altijd contact met ons op voordat je boekt, de kalender wordt niet bijgewerkt
We zijn al 16 jaar een off-grid Slow Food familieboerderij die de filosofie van het langzame leven in onze dagelijkse levensstijl integreert, terwijl we waken over lokale groentesoorten en lokale tarwe-, olijfolie- en wijnproducenten ondersteunen. We zijn fervente onderzoekers van slowfood beschermde groentevariëteiten en we kweken deze in onze biologische moestuin. Je krijgt de kans om al onze tuinierstrategieën te leren en deze zeldzame planten te zien en, als ze in het seizoen zijn, te proeven. Zoals de reuzenui van Giarratana, een inheemse uiensoort die meer dan 2 kg kan wegen en traditioneel direct op open vuur wordt gebakken.
De boerderij is al meer dan 2500 jaar een heilige plaats. Archeologen vonden altaren die werden gebruikt door Grieken en Romeinen. We maken een rondleiding langs de archeologische vindplaatsen in de boerderij. We bevinden ons in een van de beroemdste canyons van Sicilië die door deze prachtige rivier wordt beïnvloed en waarin je kunt zwemmen en duiken. De rivier en de oude duiklagune maken deze boerderij tot een unieke parel van Siciy om uit te rusten in de schaduw van majestueuze bomen. We bezoeken de oude watermolen die wordt gerestaureerd. We maken een kookles “Van tarwe malen tot pasta” met onze moderne hulpmiddelen. We doen olijf- en wijnproeverijen en verzamelen uit onze biologische moestuin en wilde eetbare planten voor de Siciliaanse lunch die we met z'n allen zullen bereiden.