Doe mee aan een kookles in een plaatselijk huis hoog op een heuvel met uitzicht op de Caribische Zee. Dit geeft je een prachtig uitzicht en een kans om het leven op de Caribische manier te ervaren. De les is meer een lokale ervaring dan een eenvoudige kookles. De lessen worden hands-on gegeven of kunnen zo ontspannen zijn als je zelf wilt. Je gastheer en lerares, Nicole, geeft haar lessen op een heel informele manier waarbij ze de geschiedenis van het eten uitlegt en verhalen vertelt over het leven in West-Indië. Nicole bespreekt de verschillende toepassingen van rum in het voor-, hoofd- en nagerecht en daarna geniet je van een driegangenlunch met alle recepten van de les.
De geschiedenis van rum begint in het Caribisch gebied rond de 17e eeuw. Tijdens deze kookles leer je van een lokale bewoner over de geschiedenis en de invloed van rum op het Caribisch gebied, de cultuur en de keuken… en mag je ook deelnemen aan een rumproeverij van 6 regionale rum!
Een typisch menu bestaat uit:
Cocktails: een lokaal sapje en Nicole's Old-Fashioned Rum Punch
Voorgerecht: zoete aardappelsoep met rum
Hoofdgerecht: met rum en bruine suiker gemarineerde flank steak en uienjam
Bijgerechten: bakbananen omwikkeld met spek, rode bonen en rijst en een tuinsalade
Nagerecht: broodpudding met in rum gedrenkte rozijnen en een boter-rum saus of een boter-rum cake