Naast Kinross ligt Valli's Gibbston wijngaard, waar enkele van de beste Pinot Noir en Pinot Gris wijnen worden verbouwd die Gibbston ooit heeft gezien. Grant Taylor's naam is synoniem aan Central Otago Pinot Noir en is een van NZ's meest bekroonde Pinot Noir wijnmakers. Hij is het meest beroemd vanwege het winnen van de trofee voor 'Beste Pinot Noir' op een van 's werelds grootste wijncompetities in Londen, niet één keer, maar vier keer - een prestatie die door geen enkele andere wijnmaker ter wereld is behaald.
Grant komt oorspronkelijk uit Otago en zijn wijnreis begon 18 jaar voordat hij Valli oprichtte, in Napa, Californië, waar hij twee verschillende wereldberoemde wijnmakerijen hielp oprichten en tegelijkertijd een gerenommeerd wijnmaker werd. Na zijn terugkeer naar Nieuw-Zeeland werd hij de eerste wijnmaker bij Gibbston Valley Winery. In de afgelopen 19 jaar heeft hij de eerste wijnen gemaakt voor een aantal iconische Otago wijnmakerijen, maar nu concentreert hij zich op Valli, samen met zijn getalenteerde hoofd-wijnmaker Jen Parr.
Valli is opgericht in 1998 met als doel om echte representaties te creëren van de subregio's van Otago: Bendigo, Waitaki, Bannockburn en Gibbston. Grant en Jen drukken deze uit met een onverzettelijke intensiteit en puurheid, het was ook een primeur voor de regio - niemand had ooit geprobeerd om de zich ontwikkelende subregionale plot vast te leggen, laat staan onder de knie te krijgen die zich nu begint te ontvouwen als het volgende spannende hoofdstuk in het Otago wijnverhaal. Deze wijnervaring dompelt je onder in de verbluffende wereld van Valli wijn.