Begin je foodie reis bij metrostation Shichahai, waar je je Engelssprekende gids ontmoet en je klaar maakt om aan een culinair avontuur te beginnen. Dwaal door 2,5 km aan historische hutong steegjes in Beijing, geniet van het verleden van de stad en neem heerlijke pauzes om van lokale hapjes te genieten.
Geniet van Beijing Hotpot & Craft Beer met uitzicht
Dit verborgen juweeltje biedt uitzicht op de historische klokkentoren van Beijing en serveert lokale hotpot in traditionele koperen potten en gevuld met een heldere bouillon die de kwaliteitsingrediënten benadrukt. Dunne plakjes schapenvlees en rundvlees worden snel gekookt in de pan en vervolgens gedoopt in een saus gemaakt van sesampasta… plus een pint lokaal ambachtelijk bier!
Noodles eten in een Hole-In-The-Wall Noodle House
Als Beijingers noedels willen, is er maar één gerecht waar we aan denken. In feite noemen we het letterlijk “Beijing Noodles” omdat alle andere noedelgerechten inferieur zijn. Stap dit kleine noedelhuis binnen, diep verscholen in een binnenplaats van de hutong, om hun geheime recept te proberen.
Verken historische Hutong steegjes
Stap de historische steegjes van oud-Beijing in voor een uniek kijkje in het authentieke plaatselijke leven. Deze smalle doorgangen dateren uit de 12e eeuw en werden gevormd tussen rijen binnenplaatsen die werden gebouwd door overheidsfunctionarissen en de rijken. Ontdek wat de naam hutong betekent en hoe ze zich in de loop der tijd hebben ontwikkeld, terwijl je wordt rondgeleid door het doolhof van steegjes die zich vanuit de Verboden Stad in alle richtingen verspreiden.
Probeer de bedreigde schotel van Beijing
Ooit in een moslimrestaurant geweest? Deze hutong eetgelegenheid wordt bijna uitsluitend bezocht door mannen uit de buurt die hun flessen baijiu alcohol achter de toonbank bewaren. De zeldzame specialiteit uit Beijing die ze serveren stond bekend als favoriet van keizerin Cixi en is een van de weinige plekken in de stad waar het nog wordt geserveerd.
Vier het hele jaar door het Lentefeest
Dit verborgen restaurant wordt gerund door een echtpaar en is gespecialiseerd in lentepannenkoeken, een gerecht dat traditioneel met familie wordt gegeten tijdens Chinees Nieuwjaar om de komst van de lente en een goede oogst te vieren. Ze worden vers op bestelling gemaakt, gegeten als een burrito en symboliseren familiereünie en saamhorigheid.
Plus nog meer verrassingen!
- Dit reisschema is onderhevig aan veranderingen en aanpassingen op basis van de dagelijkse werkzaamheden en beschikbaarheid van leveranciers, maar het zal altijd geweldig zijn.