In de prachtige stad Olbia, in het noordoosten van Sardiniƫ, kun je een echte gastronomische ervaring beleven en heerlijke gerechten uit de Sardijnse traditie ontdekken, maar dan op een moderne manier heroverwogen. Een deskundige chef combineert vakkundig verschillende soorten tapas, die kunnen worden gemaakt met brood, wafels of schalen, met verschillende lokale wijnen, met gebruik van grondstoffen en seizoensgebonden, om de smaken te versterken. Een ervaring die het hele jaar door beschikbaar is, geschikt voor kinderen, voor een gastronomische en heerlijke lunch of diner.
De gerechten variƫren elke maand op basis van de seizoensproducten die in het gebied verkrijgbaar zijn.
De proeverij is gebaseerd op fingerfood met tapas gemaakt door onze chef-kok:
- Tapas waar het belangrijkste element het Lentu brood is, ook wel Pane Modde genoemd in centraal Sardiniƫ, dat is een soort esplanade doormidden gesneden en gevuld met verschillende seizoensproducten. Het hele jaar door kun je hier bijvoorbeeld tapas vinden met de naam Underbrush, met purpuzza (verse varkensworst) gesauteerd met eekhoorntjesbrood en basilicummayonaise.
- Tapas in wafels gemaakt met gepofte rijst, in het bijzonder proef je de Gift of Venus met rode garnalen, wasabi-erwtencrĆØme en burratacrĆØme
- Tapas zonder wafels: gefrituurde culurgiones met typische Ogliastra vulling met aardappelen en munt
- Tapas in een schaaltje met warme of koude saus: de chef verrast je met de Porco Rosso, op basis van vleugjes gemarineerde buikspek en met meer garing met knapperig zwoerd, fruitige tomatensaus (resultaat van fusie tussen SardiniĆ« en AziĆ«) of tapas Gazpacho tomaat en watermeloen, cruditĆØ van de zee met vangst van de dag en gepofte fregola wafel (in plaats van rijst).
Er is een selectie van tien tapasgerechten geĆÆnspireerd op de Sardijnse traditie, op een moderne manier herwerkt, met beleg van vlees, vis, groenten, vleeswaren, kazen en nog veel meer, gecombineerd met vier glazen wijn (rood, muskaat en bubbels) beschikbaar en variabel afhankelijk van het seizoen.
Kinderen van alle leeftijden zijn welkom: voor hen is er een speciaal menu met frisdrank.