Scherp je culinaire vaardigheden aan en leer technieken voor het bereiden van authentieke Thaise gerechten in deze individuele, 5-daagse kookworkshop. Ga op marktbezoek met een privékok, selecteer verse ingrediënten en geniet van demonstraties en boeiende praktijklessen om te leren koken en te genieten van heerlijk Thais eten.
Bij aankomst in de gerenommeerde Blue Elephant Cooking School ontmoet je je chef-kok en instructeur en bespreek je je persoonlijke culinaire ervaringen en doelen onder het genot van een fris kruidendrankje. Richt je elke dag op andere gerechten, ingrediënten, vaardigheden en technieken. Je kunt rijstnoedels bakken voor de typische phad thai, kruiden hakken voor een geurige groene papajasalade, olie verhitten voor knapperige loempia's en verschillende curry's, kruidenpasta's en aromatische soepen bereiden.
Je dagelijkse privé kooklessen zijn inclusief bezoekjes aan de lokale Bang Rak ochtendmarkt om verse ingrediënten voor je maaltijd te selecteren. Elke les begint met een demonstratie op maat van de delicate processen voor het bereiden van Thais eten, gevolgd door een kans om je nieuwe vaardigheden en kennis in de keuken toe te passen. Je kunt ook de traditionele Thaise kunst van het decoratief snijden van fruit en groenten uitproberen om de presentatie van je gerechten compleet te maken.
Ga aan het einde van elke dag met je leraar in een voortreffelijk restaurant zitten om je gerechten te proeven en feedback te krijgen om je vaardigheden te verbeteren. Aan het einde van de 5 dagen neem je een kookset en een Blue Elephant schort mee naar huis om thuis je nieuwe repertoire aan gerechten in elkaar te flansen.
Voorbeeldmenu bestaat uit (onder voorbehoud van wijzigingen):
- Pla neung ma nao (gestoomde vis)
- Plaa jien ta-krai (gefrituurde vis)
- Mah-Auan (gestoomd kippengehakt)
- Peek kai yaad sai (gevulde kippenvleugels)
- Koong hom phaa (knapperige papieren garnalen)