Ervaar de smaken van het Peruaanse eten als een plaatselijke bewoner tijdens deze street food tour. Je zult ontdekken waarom Lima de gastronomische stad van Amerika wordt genoemd, door de kenmerkende stoofpotten, vruchten en desserts te proeven. Leer tijdens een pisco sour-les hoe je het kenmerkende drankje uit Peru maakt.
Nadat je direct bij je accommodatie bent opgehaald, ga je eerst naar de Chorrillos Artisanale Visserij Pier, een van de populaire handelspunten voor zeeproducten. Leer de geschiedenis van de pier kennen voordat je verder gaat naar de Surquillo Markt.
De Surquillomarkt is een soort mekka geworden voor internationale fijnproevers na de lofprijzing van de beroemde Peruaanse chef Gastón Acurio. De markt is elke dag geopend en er wordt een grote hoeveelheid voedsel en kruiden verkocht.
Je vindt er exotisch fruit uit het Amazoneregenwoud, aardappelen en chilipepers uit de toppen van het verre Andesgebergte, verse vis en zeevruchten van de kust en verschillende soorten vlees, waaronder alpaca en cavia.
Proef enkele exotische vruchten (cherimoya, granadilla en tumbo) en de chicha morada (drank gemaakt van paarse maïs), en vervolg je gastronomische ervaring bij twee fastfoodrestaurants om hun verschillende specialiteiten te proeven.
Bij La Huerta Chinen, waar ze gespecialiseerd zijn in Creoolse mixen, kun je de beroemde Causa Limeña proberen (gele aardappelpuree op smaak gebracht met limoenen, chilipepers en gevuld met kip).
Bij Alto K Fish zijn ze gespecialiseerd in zeevruchten. Je kunt hun zeetrio proeven (ceviche van vis, rijst met zeevruchten en inktviszwoerdjes).
Bezoek na het proeven het historische centrum van Lima en wandel door de oude straatjes om de indrukwekkende balkons, kerken en koloniale huizen te bewonderen. Bekijk het centrale plein van Lima, de kathedraal, het regeringspaleis en het klooster van San Francisco en de catacomben.
Zoet later je smaakpapillen door Spaanse churros te proeven (gevuld met manjar blanco of banketbakkersroom met witte suiker). Bezoek daarna een plaatselijke bar om meer te leren over de belangrijkste drank van Peru, de pisco sour (gemaakt van druivenpisco, limos, siroop, eiwit en angostura bitters).
Bezoek als laatste stop de Chabuca Granda laan om de Peruaanse donuts te proberen die bij de lokale bevolking bekend staan als picarones (gemaakt van zoete aardappeldeeg met honing).