Maak kennis met het beste eten dat Heraklion te bieden heeft door je smaakpapillen te verwennen met traditionele Kretenzische gerechten en uitzonderlijke lokale wijnen! Ga op een onvergetelijke smakelijke reis door de lokale wijken van Heraklion.
Nadat je je lokale gids hebt ontmoet, begin je met een traditionele Griekse koffie, ook wel ellinikós kafés genoemd. Leer waarom Grieken van koffie houden en zie hoe koffie op traditionele wijze in zand wordt gezet en leer “kopjes lezen”, een eeuwenoude traditie waarbij je toekomst wordt gelezen.
Geniet van de bekende bougatsa van Heraklion in een familiebedrijf dat de bougatsa-techniek al sinds 1922 beheerst. Bougatsa bestaat uit een vulling van griesmeel, kaas of gehakt tussen laagjes phyllo en is een onmisbaar gebakje dat je niet mag missen als je in de stad bent.
Ga verder naar een plaatselijke markt waar je de plaatselijke verkopers ontmoet en meer te weten komt over hun producten. Proef enkele basiselementen van de Kretenzische keuken, zoals olijven, beschuit en kaas. Word een kaasexpert door plaatselijke tips te krijgen en leer hoe je de beste plaatselijke kazen kunt herkennen. Proef de beroemde olijfolie van het eiland en ontdek waarom biologische Kretenzische olijfolie een van de beste ter wereld is.
Neem plaats voor een lokaal biologisch vleesgerecht of als je wilt laten zien hoe dapper je bent, proef dan een gerecht dat geliefd is bij de meeste Kretenzers: gebakken slakken.
Ga verder naar je laatste stop en proef wat lokale Kretenzische wijnen in een familiewinkel. Vergeet niet dat wijnmaken op Kreta een lange geschiedenis heeft die teruggaat tot de Bronstijd. Vergeet voordat je gaat niet om je plaatselijke gids om meer tips te vragen over wat er nog meer te zien, te doen en te eten is tijdens je verblijf.