Ontdek de beroemde wijn- en zoutgeur van West-Sicilië tijdens een exclusieve groepsreis naar Erice en Marsala. Met een kleine groep proef je enkele van de beste wijnen in de regio en leer je over de traditionele zoutplukmethoden die al eeuwenlang worden gebruikt.
Neem een dag van je Siciliaanse avontuur om de hoofdstad van het eiland te ontvluchten tijdens deze volledige dagtour in kleine groep vanuit Palermo, met een deskundige reisbegeleider.
Op het programma staan een lunch in het middeleeuwse stadje Erice op een heuveltop en een wijn- en olijfolieproeverij bij een wijnmakerij of een typische boerderij, en een panoramische tocht langs de zoutroute van Marsala! Palermo, de hoofdstad van Sicilië, is een van de spannendste en levendigste steden van heel Italië. Maar misschien wil je na een paar dagen de drukte ontvluchten! En er is geen betere manier om dat te doen dan een dagtour met een kleine groep vanuit Palermo om de fascinerende stad Erice te bezoeken en de unieke panorama's van Marsala te bewonderen. Je vertrekt vanuit Palermo in een eersteklas minibus met een deskundige chauffeur en reisleider.
De eerste stop is het middeleeuwse heuveldorp Erice. Wandel door de smalle straatjes en vind heerlijke binnenplaatsjes.
Kijk uit naar de uitkijkpunten waar je kunt uitkijken over de Egadische eilanden en de stad Trapani. Je zult het gevoel hebben dat je door de tijd reist, omringd door een eeuwenoude schoonheid. Natuurlijk is het op Sicilië altijd een goed moment voor een tussendoortje en in Erice zullen we een smakelijke pauze inlassen door een lokale Siciliaanse granita te proeven.
Bij sommige dagtochten moet je misschien je eigen lunchpakket regelen, maar niet bij deze groepsrondleiding van een hele dag vanuit Palermo! Na het verlaten van Erice ga je verder langs de westkust van Sicilië naar Marsala, een stad die beroemd is om de productie van zoete wijn en ook, zoals heel Sicilië, een gebied waar olijfolie een ander bijzonder lokaal product is.
Je krijgt de kans om ze allebei te proeven, want we stoppen voor een uitgebreide Siciliaanse lunch met een proeverij van de beste lokale wijnen en olijfolie in een lokale wijnmakerij of boerderij. De laatste halte van deze groepsreis van een hele dag vanuit Palermo is het natuurlijke en culturele landschap dat land en zee met elkaar verbindt.
Bewonder de zoutmolens en zoutbassins die vandaag de dag nog steeds in gebruik zijn. De 30 km lange weg is een van de meest suggestieve routes in Italië en als je uitstapt, kun je het zout in de lucht voelen! Aan het einde van deze unieke en fantastische ervaring keer je terug naar Palermo.