Dompel jezelf onder in het rijke culinaire erfgoed van Kreta en begin aan een gastronomische reis als geen ander. Leer van een gepassioneerde kok en trotse inwoner van een charmant Kretenzisch dorp.
Kom binnen in het huis van de kokkin en ontdek de geheimen van de traditionele Kretenzische keuken met verse producten van de boerderij van haar familie of van lokale boeren. Leer in een charmante sfeer en kook in een traditionele houtoven.
Geniet van een menu dat kan worden aangepast voor onze vegetarische vrienden of mensen met allergieën. Ervaar de gastvrijheid van een lokaal huis met een warm welkom met Griekse koffie of kruidenthee, zelfgemaakte limonade, ladokouloura, broodjes gemaakt met olijfolie en loukoumakia.
Maak een praatje met de slang om elkaar te leren kennen en leer de recepten met oude traditionele gebruiken en gekookt in een houtoven.
Probeer voorgerechten te maken zoals dakos (Kretenzische salade met tomaat, kaas, olijfolie en kruiden), tzatziki (de beroemde Griekse dip) en Griekse salade. Leer hoofdgerechten koken zoals gemista (gevulde wijnbladeren, courgettebloemen, tomaten, courgette en peper) en mousaka.
Geniet van een traditioneel dessert zoals Tyropitakia, traditionele taarten met zelfgemaakte kaas, lokale honing en kaneel bestrooid, zelfgemaakt ijs en seizoensfruit. Geniet van lokale wijn en raki bij je maaltijd.
Ervaar de oprechte banden die tijdens de les worden gesmeed en voel je als een deel van de uitgebreide Kretenzische familie, waardoor je blijvende herinneringen creëert en een diepe waardering krijgt voor de tradities en smaken van dit opmerkelijke eiland.