Eerst word je verwelkomd met een zelfgemaakte verfrissing of Griekse koffie van de gastvrouw.
Terwijl je geniet van je drankje en koekjes, word je geïnformeerd over het mediterraanse menu.
In de oven geroosterd lamsvlees is het eerste gerecht dat wordt bereid, zodat het meer dan 2 uur kan garen in de houtgestookte steenoven. Leer alles over waarom dit gerecht “het dievendiner” wordt genoemd en over de historische betekenis ervan.
Daarna bereid je gevulde groenten en gevulde druivenbladeren (dolmades). Verzamel kruiden en groenten uit de tuin voor de vulling. Druivenbladeren rollen is een delicate vaardigheid die je onder de knie zult krijgen! In de oven gaan ze.
Haal je deegrollers tevoorschijn, het deeg van de kalitsnounia is de volgende! Rol het deeg voor deze traditionele pasteitjes uit en vul ze met kaas en wilde groenten.
Voorgerechten worden als laatste bereid, maar als eerste genuttigd. Tzatziki en dakos. Deze eenvoudige maar heerlijke gerechten worden zeker je favoriete hapjes om thuis na te maken.
Eindelijk!!! Tijd om te eten! Geniet van alle prachtige traditionele Kretenzische gerechten die je hebt gemaakt met overvloedige hoeveelheden lokale wijn.
Zorg ervoor dat je ruimte overhoudt voor het toetje! Aan het eind wordt altijd iets zoets aangeboden.