Geniet van een 2,5 uur durende culinaire ervaring met het maken van traditionele strudels in een kleine groep. Geniet van een praktische culinaire ervaring met het maken van traditionele strudels. Bak 2 verschillende strudels met vulling naar keuze en eet ze daarna lekker op.
Ga naar het privéappartement van de lokale partner in het centrum van Boedapest. Ontdek samen met je professionele kok de geschiedenis van de strudel, een typisch dessert uit het Habsburgse Rijk dat zijn oorsprong vindt in de Turkse invloed in Hongarije. Leer meer over het belang van het dessert voor bruiloftsdiners op het platteland, maar ook over de Hongaarse keuken, gewoonten en het dagelijks leven in het algemeen.
Leer dan het recept van de moeder van de plaatselijke partner, die de uitgerekte versie van de strudel maakt. Rek het elastische deeg met de hand uit tot het heel dun is, onder begeleiding van je chef-kok. Vul je strudels met typische vullingen - zoals maanzaad met pompoen, zoete of zoute kool en zoete kwarkcrème - en zet ze dan in de oven om te bakken.
Proef terwijl je wacht nog wat andere typisch Hongaarse hapjes en geniet van Palinka (vruchtenbrandewijn), Hongaarse wijn, frisdrank, mineraalwater, thee of koffie. Als je strudels klaar zijn, ga je zitten en smul je er samen met je groep van. Neem tot slot de recepten mee naar huis, zodat je de strudels kunt maken voor je familie en vrienden.