Geniet van een heerlijke maaltijd in Grand Café Restaurant 1e Klas binnen op Amsterdam Centraal Station op perron 2B.
Proef 6 verschillende soorten kroketten en bitterballen terwijl je geniet van een glas Heineken tapbier, huiswijn of frisdrank. Probeer ook eens kalfsbitterbal, bitterbal van pekingeend, bitterbal van Thaise groene curry, kaasrucola kroket, kipsaté kroket en garnalenkroket.
De vriendelijke en deskundige obers zullen de verschillende gerechten uitleggen en je krijgt een blad met aanvullende gastronomische informatie. Het resultaat is een ervaring van comfort, stijl en kwaliteit.
Het restaurant is een verborgen juweeltje (een zusje van het Rijksmuseum) met een prachtig uitzicht op het oude stadscentrum. Beleef een reis terug in de tijd, want het restaurant is gevestigd in de voormalige 1e klas wachtkamers.
Tussen 1881 en 1889 ontwierp bouwmeester Pierre Cuypers uit Roermond het Centraal Station van Amsterdam. Zijn vakmanschap wordt zeer geprezen en hij wordt vaak gezien als de man die de architectuur in Nederland nieuw leven inblies. De oude wachtkamers zijn volledig gerenoveerd (inclusief het bord dat de wachttijden aangeeft) en dat brengt je terug in de tijd.
Het beroemde, monumentale restaurant wordt door The Guardian beschouwd als een van de top 10 beste stationsrestaurants in Europa en is een smeltkroes van nationale en internationale gasten.