Italië, eten, en familie: drie woorden die hand in hand gaan. Eten is een religie in Italië, die 24/7 wordt aanbeden. Maar op zondag wordt eten met familie en vrienden gevierd als een verplichte traditie. Families komen vanuit het hele land bij elkaar voor een lange lunch met veel gangen en gelach. Wanneer je in Rome bent, nodigen we je uit om hetzelfde met ons te doen terwijl we koken en genieten van een klassieke Italiaanse zondaglunch.
Je ontmoet je chef-kok op de plaatselijke boerenmarkt om de ingrediënten voor die dag te kopen. Geniet van de levendige sfeer en zie hoe andere shoppers zich voorbereiden op hun feestmaal door de meest verse groenten uit te zoeken en te discussiëren over welke kaas te kiezen voor antipasti.
Als je winkelmandje vol zit, is het tijd om terug te gaan naar onze kookschool vlakbij Piazza Navona of naar onze nieuwe locatie vlakbij het Pantheon om onder het genot van een glas prosecco en hapjes de lunch voor te bereiden.
Ons lunchmenu op zondag sluit nauw aan bij de traditie. Het begint met een royale primo, wat een lasagne gemaakt met verse pasta kan zijn, een rijke, sappige ragù alla bolognese of luchtige gnocchi di patate geserveerd met een rijke tomatensaus en een bestrooiing van lokale pecorino.
Wat er daarna komt, hangt af van het seizoen. De lente brengt artisjokken en in de zomer geroosterde paprika's. Kom bij ons in de herfst en gebakken pompoen kan de specialiteit zijn. Er is een typisch Romeins vleesgerecht om van te genieten met alle seizoensgroenten uit de streek: kip op jagerswijze met olijven en rozemarijn of gebraden zuiglam.
Om de maaltijd af te sluiten, genieten we van een klassiek Italiaans dessert, zoals panna cotta en vers fruit van de markt.