Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in New Orleans

Zie alle 20 activiteiten in New Orleans

Indrukwekkende activiteiten in het kleurrijke New Orleans

New Orleans is de grootste stad van de Amerikaanse staat Louisiana en ligt in het zuidoosten van het land. New Orleans is een stad vol leven en is rijk aan cultuur waardoor je er talloze bezienswaardigheden vindt. Wandel bijvoorbeeld door de karakteristieke wijk French Quarter met haar vele elegante gebouwen en interessante monumenten. Ook kun je kiezen uit een groot aantal leuke activiteiten in New Orleans. Maak bijvoorbeeld een jazzcruise over de Mississippi aan boord van een authentieke radarstoomboot.

Dingen om te doen in New Orleans

Een unieke excursie in New Orleans die je niet wilt missen is de moerastour in een moerasboot door Bayou Barataria. Tijdens een tocht door de dichtbegroeide Bayou kun je alligators en beverratten spotten. Je krijgt zelfs de kans om een baby-alligator vast te houden. Onderweg vertelt je gids over de vele dieren die in het moeras leven. Ook kom je meer te weten over het dagelijks leven van lokale inwoners. Een spannende activiteit in New Orleans is de rondleiding met verhalen over geesten spookhuizen en voodoo. Tijdens deze wandeltocht vertelt je gids griezelige spookverhalen vampierenmythes en voodoolegendes. Ook legt je gids meer uit over wat dit religieuze ritueel

de voodoo nu eigenlijk inhoudt. Naar schatting praktiseert zo'n 15 procent van de bevolking in de staat Louisiana voodoo.

Bezienswaardigheden in New Orleans

Veel van de hotels in New Orleans hebben een prettige ligging in het centrum van de stad. Van hieruit kun je de stad lopend verkennen of bijvoorbeeld kaartjes kopen voor een hop-on hop-off-bustour door New Orleans. Maak zeker een wandeling over de geplaveide straten van de wijk French Quarter om bouwwerken van Frans-Creoolse architectuur te bewonderen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de oudste kathedraal van Amerika die tegenwoordig nog in gebruik is de St. Louis Cathedral. Op de French Market kun je kennismaken met lokale lekkernijen zoals een zoete beignet bestrooid met poedersuiker. In het reusachtige pakhuis Mardi Gras World ontdek je hoe de praalwagens van Mardi Gras worden gemaakt. Mardi Gras is het meest bekende carnavalsfeest in Amerika.

Wandeltochten in New Orleans

Je kunt New Orleans uitstekend te voet ontdekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de wijk het Garden District. Het gebied kenmerkt zich door de grote 19e-eeuwse herenhuizen en was voorheen eigendom van Jean-Baptiste Le Moyne de stichter van New Orleans. Neem een kijkje bij het neoklassieke interieur van het Women's Opera Guild Home en bezoek de begraafplaats Lafayette Cemetery No.1 met zijn imposante mausolea. Een andere interessante wandeltocht leidt door de French Quarter langs gebouwen van rood baksteen art deco en gotische architectuur. Stap ook eens het lokaal historisch museum The Cabildo binnen. Het meest legendarische object dat je hier kunt bekijken is het dodenmasker van de Franse keizer Napoleon Bonaparte. Vind nu de beste vluchten naar New Orleans.

Kaart

Waar overnachten in New Orleans

Franse wijk

In een van de oudste wijken van New Orleans vind je een bijzondere mix van romantische geschiedenis, prachtige architectuur, jazzmuziek en zwarte kunst.

LivemuziekDansJazz

Garden District

Deze historische wijk kreeg de naam Garden District ter herinnering aan de plantages waarop de stad is gebouwd.

TuinLivemuziekDans

Warehouse District

Dit is het hart van het hedendaagse New Orleans. Bewonder de gerenoveerde pakhuizen en moderne kunstgalerieën in deze chique wijk.

LivemuziekDansMuseum