Topactiviteiten in Brighton

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Brighton Beach inclusief een kiezelstrand

Wat valt er te doen in Brighton?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Brighton te bieden heeft! Als je van plan bent om Brighton te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Brighton reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Brighton

Brighton biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Brighton en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Brighton te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Brighton heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Brighton zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Brighton

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Brighton plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Brighton kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Brighton wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Brighton geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!

Topactiviteiten die je kan doen in Brighton


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Brighton Beach

Brighton Beach is een populaire recreatieplek waar het 's zomers bruist van de activiteiten. Wandel over de boulevard, maak een ritje in de kermisattracties op de victoriaanse pier en vermaak je in de levendige sfeer van de gezellig drukke cafés, restaurants en clubs bij het strand.
Meer informatie
Breng een bezoek aan deze beroemde plek aan de kust van Sussex, waar je je overdag kunt vermaken met wateractiviteiten en 's avonds kunt genieten van een bruisend nachtleven.

2. Jachthaven van Brighton

Brighton Marina bestaat uit een jachthaven vol boten en een labyrint van huizen die uitkijken op het Kanaal. Het huizenlabyrint beslaat een oppervlakte van 51 hectare en is beeldschoon door de eenvoud ervan. Je vindt hier omsloten woonwijken met herenhuizen en appartementen. Ga een middag rondneuzen in de verschillende recreatiecentra, winkels en restaurants met uitzicht op het water.
Meer informatie
Maak een wandelingetje in deze opvallende jachthaven, waar huizen en appartementen vlak naast de ligplaatsen liggen van indrukwekkende schepen en jachten.

3. Brighton Pier

Brighton Pier is het entertainmentcentrum van de kust van Brighton. Breng hier een middag door, eet suikerspinnen en maak spannende ritjes in een achtbaan. Ga er 's avonds ook weer naartoe voor een heerlijke wandeling over de pier.
Meer informatie
Op deze trekpleister van Brighton kun je urenlang plezier hebben met kermisattracties en arcadespellen en je kunt er terecht voor lekkernijen die echt bij het strand en de zee horen.

4. Brighton Dome

Meer informatie
Bekijk in deze historische gebouwen waar ooit de paarden van de koninklijke familie waren gehuisvest, een toneelvoorstelling, een uitvoering van klassieke muziek of een moderne dansvoorstelling.

5. Universiteit van Sussex

De University of Sussex is een onderwijsinstituut dat genesteld is in de schaduw van het prachtige South Downs National Park. Te midden van de studenten kun je hier een hele reeks interessante bouwwerken bezichtigen. Woon een door studenten georganiseerd evenement bij of volg een wandelroute door het platteland rond de campus. De in 1961 opgerichte University of Sussex mag meerdere Nobelprijswinnaars tot haar medewerkers rekenen en een aantal bekende politici tot haar alumni.
Meer informatie
Van een bibliotheek vol beroemde originele uitgaven tot een kunstcentrum en natuurwandelingen: er is altijd wel iets te doen bij deze uni in de buurt van Brighton.

6. University of Brighton

De in de jaren 50 van de 19e eeuw opgerichte University of Brighton wordt gerekend tot de meest toegankelijke onderwijsinstellingen in het hedendaagse Verenigd Koninkrijk. Bij de campussen, tuinen, galerijen en theaters word je omringd door alumni, studenten en professoren. Onder de oud-studenten van de University of Brighton bevinden zich met een Turner Prize onderscheiden kunstenaars, cartoonist Raymond Briggs en muzikant Fatboy Slim.
Meer informatie
Ontdek het studentenleven van Brighton bij de levendige campussen die je verspreid door deze populaire Engelse badplaats aantreft.

7. Brighton Royal Pavilion

Volg een rondleiding door het voormalige lustslot van een Britse koning: het Royal Pavilion in Brighton. Het Royal Pavilion was aanvankelijk een villa voordat deze werd verbouwd tot een paleiscomplex met koepels, torens en minaretten. De inspiratiebron voor dit bouwwerk werd gevormd door Chinese en Indiase kunst en architectuur. Wandel door de rijkelijk versierde vertrekken waar koning George IV ooit feesten hield en er een decadente levensstijl op nahield met zijn minnaressen en hovelingen.
Meer informatie
Met een opvallende combinatie van Aziatische motieven en koninklijke grandeur, is dit paleis een van de schitterendste gebouwen in het Verenigd Koninkrijk.

8. Prestonpark

Preston Park is de grootste groene ruimte in deze omgeving en heeft een meer, een speeltuin en een uitgestrekt bos. Het aangename park beslaat een oppervlakte van maar liefst 26 hectare. Ga hier naartoe om te genieten van activiteiten in de buitenlucht, zoals muziekvoorstellingen, circussen en andere gezinsactiviteiten. Ga op een groene plek in de schaduw van een boom lekker picknicken terwijl je kinderen aan het spelen zijn.
Meer informatie
Neem een kijkje bij enkele van de oudste iepen ter wereld in dit ruime park waar regelmatig concerten worden gegeven en markten worden georganiseerd.

Populaire plekken om te bezoeken in Brighton

Steden in de buurt van Brighton