Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Park van Brussel

De laan tussen het Koninklijk Paleis en het Belgische Parlement onthult de schoonheid van het grootste park in Brussel.

Het Park van Brussel is de grootste groene ruimte in de stad die meer dan 13 hectare beslaat. Ooit was dit de eigendom van de eerste heersers van Brussel. Vandaag is het uitgestrekte park in het stadscentrum heel belangrijk voor de mensen in de stad. Ga 's morgens joggen in dit populaire park waar ook heel wat van de grootste evenementen van de stad plaatsvinden. 

In 1830 braken in het Park van Brussel rellen uit die aanleiding gaven tot de Belgische revolutie. ‎Het wordt geflankeerd door een paar van de opmerkelijkste gebouwen uit de Belgische geschiedenis en politiek. Bezoek het park en ontdek er de architectuur en de geschiedenis van de streek. Of ontvlucht er de drukke straten van de stad.

Slenter langs de symmetrische paden die door het park kronkelen en bewonder de typische standbeelden, fonteinen en kiosken. Het park is een perfecte rechthoek met een neoclassicistische stijl die de voorkeur genoot van de ontwerpers ervan. Aan de rand van het park kan je onder lange rijen lindebomen verpozen in de schaduw. Volg de hoofdlaan tot aan het pronkstuk in het midden, een grote vijver. Van hieruit kan je een blik werpen op het Justitiepaleis en het Koninklijk Paleis.

Het Belgische Parlement ligt ten noorden van het park en het Koninklijk Paleis ten zuiden ervan. Wandel door het park als je deze twee belangrijke gebouwen wil bezoeken. Dit pad leidt je langs de Ambassade van de Verenigde Staten.

Tijdens de zomer is het park het trefpunt voor outdoorfestivals, concerten en feestjes. Woon een poppenvoorstelling bij in de schaduw van de oudste bomen. Een fantastische activiteit voor gezinnen met jonge kinderen. In het Parktheater, in de noordoostelijke hoek, kan je het hele jaar door voorstellingen bijwonen. 's Middags wordt het park overrompeld door werknemers uit de buurt die er komen joggen of hun boterhammen opeten. Rond de centrale vijver kan je gezellig naar de mensen kijken.

Het Park van Brussel ligt pal in het centrum en is gemakkelijk te bereiken met de auto of de metro. In de buurt kan je parkeren op straat tegen betaling. Het park is elke dag open en je betaalt geen entree. Surf naar de website van het park voor meer informatie over de evenementen.


Warandepark Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Warandepark

Alle 1.462 accommodaties in de buurt van Warandepark weergeven
Secret Suites Brussels Royal € 79
Secret Suites Brussels Royal

Secret Suites Brussels Royal

   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit appartement ligt in Bovenstad, op 10 minuten wandelen van Koninklijk Circus, Warandepark en Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en La Grand Place liggen op een kwartiertje wandelen. Station Parc en Station Madou liggen op 5 minuten wandelen.

  NH Collection Brussels Grand Sablon € 92
  NH Collection Brussels Grand Sablon

  NH Collection Brussels Grand Sablon

  Rue Bodenbroek 2/4, Brussel
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Bovenstad, vlak bij Kerk van Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel en Grote Zavel. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en Manneken Pis liggen op 10 minuten wandelen. Petit Sablon Tram Stop en Royale Tram Stop liggen op 5 minuten wandelen.

   Warwick Brussels € 88
   Warwick Brussels

   Warwick Brussels

   Rue Duquesnoy 5-7, Brussel
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de historische wijk, vlak bij Moof-museum en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook La Grand Place en Manneken Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

    The Dominican
    The Dominican

    The Dominican

    Rue Leopold 9, Brussel
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Rue Neuve, La Grand Place en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook Manneken Pis en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville) liggen op 10 minuten wandelen. Station De Brouckere ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

     NH Collection Brussels Centre € 72
     NH Collection Brussels Centre

     NH Collection Brussels Centre

     Boulevard Adolphe Max 7, Brussel
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Benedenstad, op 10 minuten wandelen van Rue Neuve, La Grand Place en Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal. Ook Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville) en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen liggen op 10 minuten wandelen. Station De Brouckere ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

      NH Brussels Grand Place Arenberg € 71
      NH Brussels Grand Place Arenberg

      NH Brussels Grand Place Arenberg

      15 Rue D Assaut, Brussel
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Sint-Michielskathedraal en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook La Grand Place en Manneken Pis liggen op 10 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Station De Brouckere is het 6 minuten wandelen.

       Best Hotel € 35
       Best Hotel

       Best Hotel

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Sint-Gorikshallen en Broussaille. Ook Beurs van Brussel en Manneken Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Anneessens en Station Bourse-Beurs liggen op 5 minuten wandelen.

        Pillows City Hotel Brussels Centre € 99
        Pillows City Hotel Brussels Centre

        Pillows City Hotel Brussels Centre

        Parochiaansstraat 15-27, Brussel
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Bovenstad, op 5 minuten wandelen van Sint-Michielskathedraal en Warandepark. Ook La Grand Place en Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België liggen op 10 minuten wandelen. Station Parc en Station Brussel-Centraal liggen op 5 minuten wandelen.