Ruïnes van Kourion

Kourion-ruïnes bevat een ruïne
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Ontdek een van de meest opmerkelijke archeologische vindplaatsen van Cyprus, een uitgebreid complex van Romeinse en Byzantijnse ruïnes met uitzicht op zee.

De Kourion-ruïnes zijn een van de meest bezochte historische attracties van Cyprus. De ruïnes bevinden zich op een rotsklif, waardoor je vanaf hier kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving. De plaats staat vooral bekend om zijn prachtige mozaïeken die zijn eeuwenoude villa's sieren. Ook vind je hier een zeer mooi amfitheater.

Er wordt gezegd dat het al in Neolithische tijden bewoond werd, met de oudste archeologische vindingen uit 1200 voor Christus. De stad werd in de 4e eeuw na Christus verwoest door een aardbeving, en diende later als christelijke nederzetting voordat deze verlaten werd in de 7e eeuw. De meeste monumenten die je er vandaag ziet, komen uit de periode tussen de 2e en 5e eeuw na Christus, terwijl er bij uitgravingen nog altijd extra ruïnes worden ontdekt.

Bezoek zeker het indrukwekkende amfitheater, dat op prachtige wijze gerestaureerd is en 3.500 zitplaatsen heeft. Er worden hier regelmatig theater-, balletvoorstellingen en concerten georganiseerd, dus kijk of er enige evenementen plaatsvinden tijdens je bezoek.

Mis niet de nabije Villa van Eustolios, een privéresidentie die in de 5e eeuw na Christus gebouwd werd door een rijke christen. Neem de tijd om de sierlijke mozaïeken te bewonderen die de vloer van de villa sieren. Ook vind je hier een interessant complex van Romeinse baden, compleet met een verwarmsysteem onder de vloer.

Bekijk opvallende mozaïeken vloeren in het Huis van Achilles. Ga op zoek naar een van de meest complete mozaïeken, die illustreert hoe Odysseus de ware identiteit van Achilles onthult in het binnenhof van de koning Lycomedes. Dit gebouw werd aan het begin van de 4e eeuw na Christus gebouwd en er wordt gezegd dat het ooit gebruikt werd als welkomstcentrum voor gerenommeerde gasten. Bewonder in het nabije Huis der Gladiatoren de mozaïeken die gladiatorgevechten weergeven.

Maak ook wat tijd vrij voor het Nymphaeum, een elegante Romeinse fontein gewijd aan waternimfen. Ook vind je hier de overblijfselen van een vroegchristelijke basiliek, gebouwd in de 6e eeuw na christus.

De Kourion-ruïnes bevinden zich 19 kilometer ten westen van Limassol. Het geheel is het hele jaar lang geopend en er geldt een entreeprijs.

Plan een reis om Ruïnes van Kourion te zien

Roseum Boutique Hotel
Rise Street Art Hotel
Almond Business Hotel
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Populaire plekken om te bezoeken


Beste hotelaanbiedingen in Ruïnes van Kourion

Club Aphrodite Erimi
Club Aphrodite Erimi
3 out of 5
94 Gallias Street, Erimi Gardens, Erimi, Limassol
Club Aphrodite Erimi
Pefkos Hotel
Pefkos Hotel
2 out of 5
Mishiaouli and Kavazoglou 70, Limassol
Pefkos Hotel
Kapetanios Odysseia Hotel
Kapetanios Odysseia Hotel
3 out of 5
Enaerios Complex, 28th October & Makarios III Ave, Limassol
Kapetanios Odysseia Hotel
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.