Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Grootmeesterspaleis van Rhodos

Bewonder de torens, poorten en binnenplaats van dit indrukwekkende middeleeuwse bouwwerk en neem vervolgens een kijkje bij de vertrekken met kunst en antiek.

Ontdek een buitengewone kunst- en antiekcollectie in de zalen van het Grootmeesterspaleis van Rhodos. Dit imposante bouwwerk met verdedigingsmuren en een sprookjesachtige toren werd in de 14e eeuw gebouwd door de Maltezer Orde, een christelijke ridderorde.

In de middeleeuwen was het paleis een administratief centrum en de residentie van de grootmeesters. In 1522 doorstond het een aanval door de Turken, maar 300 jaar later werd het grotendeels verwoest door een buskruitexplosie. Het paleis dat er nu staat, is een reconstructie die in de eerste helft van de 20e eeuw werd gebouwd.

Ga het paleis binnen via de door twee torens geflankeerde poort en loop de grote binnenplaats op. Loop wat rond om de beelden uit de Romeinse en hellenistische tijd te bekijken in de zuilengangen op de begane grond. 

Het paleis heeft meer dan 150 kamers, waarvan je 24 kunt bekijken. Neem een kijkje in de Grote Ontvangstzaal en de Muziekzaal op de begane grond. Beklim daarna de trap en begeef je naar de voormalige woonvertrekken van de grootmeester.

Veel kamers zijn ingericht met tentoonstellingen over de geschiedenis van Rhodos, de Maltezer Orde en de Dodekanesos. Bekijk de meubels, antieke wapenuitrustingen, tapijten en vazen uit de 16e en 17e eeuw en bestudeer de hellenistische mozaïekvloeren die op het eiland Kos zijn opgegraven. Een van de beroemdste mozaïeken is die met Medusa, het monster uit de Griekse mythologie met slangen als haar. In een kleine kunstgalerij zijn de religieuze schilderijen van de Italiaanse schilders Felice Vellana en Pietro Gaudenzi te zien.

Het Grootmeesterspaleis staat in de Oude Stad van de stad Rhodos en is 10 minuten lopen vanaf de Toeristische Haven. 

Het paleis is dagelijks van 's ochtends tot de vroege avond te bezoeken, met uitzondering van landelijke feestdagen. Gedurende de winter is het gebouw op maandag gesloten en op de overige dagen is het tussen de middag gesloten. Je betaalt een kleine entreeprijs voor het bezoek.


Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos

Alle 874 accommodaties in de buurt van Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos weergeven
Mitsis Grand Hotel Beach Hotel € 94
Mitsis Grand Hotel Beach Hotel

Mitsis Grand Hotel Beach Hotel

Akti Miaouli and Papanikolaou, Rhodos, Rhodes Island
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit all-inclusive resort in Rhodos ligt op 10 minuten wandelen van Akti Miaouli-strand, Elli-strand en Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos. Ook Haven van Rhodos en Acropolis van Rhodos liggen op 3 km afstand.

  Zacosta Villa Hotel € 113
  Zacosta Villa Hotel

  Zacosta Villa Hotel

  Xenofontos 23, Medieval City, Rhodos, Rhodes Island
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Deze villa ligt in Oude stad van Rhodos, op 10 minuten wandelen van Klokkentoren en Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos. Ook Haven van Rhodos en Elli-strand liggen op 2 km afstand.

   Amphitryon Boutique Hotel € 39
   Amphitryon Boutique Hotel

   Amphitryon Boutique Hotel

   10, Al. Diakou Str., Rhodos, Rhodes Island
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in de historische wijk, op 15 minuten wandelen van Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos en Elli-strand. Ook Haven van Rhodos en Acropolis van Rhodos liggen op 2 km afstand.

    Elakati Luxury Boutique - Hotel Adults Only € 86
    Elakati Luxury Boutique - Hotel Adults Only

    Elakati Luxury Boutique - Hotel Adults Only

    Lochagou Fanouraki 29, Rhodos
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Rhodos ligt op 10 minuten wandelen van Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos en Elli-strand. Ook Haven van Rhodos en Acropolis van Rhodos liggen op 2 km afstand.

     Best Western Plus Hotel Plaza € 61
     Best Western Plus Hotel Plaza

     Best Western Plus Hotel Plaza

     7 Ierou Lochou Street, Rhodos, Rhodes Island
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit sportieve hotel ligt in het centrum van Rhodos, op 10 minuten wandelen van Evangelismos-kerk, Elli-strand en Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos. Ook Haven van Rhodos en Acropolis van Rhodos liggen op 2 km afstand.

      Mitsis Petit Palais Beach Hotel
      Mitsis Petit Palais Beach Hotel

      Mitsis Petit Palais Beach Hotel

      3 Stratigou Griva Street, Rhodos, Rhodes Island
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Rhodos ligt aan het strand, op 5 minuten wandelen van Kerk van Santa Maria della Vittoria en Elli-strand. Ook Haven van Rhodos en Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos liggen op 2 km afstand.

       Lydia Hotel € 46
       Lydia Hotel

       Lydia Hotel

       25th Martiou Street 31, Rhodos, Rhodes Island
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel in Rhodos ligt op 5 minuten wandelen van Evangelismos-kerk en Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos. Ook Haven van Rhodos en Elli-strand liggen op 2 km afstand.

        In Camera Art Boutique Hotel
        In Camera Art Boutique Hotel

        In Camera Art Boutique Hotel

        35 Sofokleous Street, Medieval Town, Rhodos
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Oude stad van Rhodos, op 10 minuten wandelen van Kahal Shalom-synagoge en Haven van Rhodos. Ook Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos en Elli-strand liggen op 2 km afstand.