Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Grootmeesterspaleis van Rhodos

Bewonder de torens, poorten en binnenplaats van dit indrukwekkende middeleeuwse bouwwerk en neem vervolgens een kijkje bij de vertrekken met kunst en antiek.

Ontdek een buitengewone kunst- en antiekcollectie in de zalen van het Grootmeesterspaleis van Rhodos. Dit imposante bouwwerk met verdedigingsmuren en een sprookjesachtige toren werd in de 14e eeuw gebouwd door de Maltezer Orde, een christelijke ridderorde.

In de middeleeuwen was het paleis een administratief centrum en de residentie van de grootmeesters. In 1522 doorstond het een aanval door de Turken, maar 300 jaar later werd het grotendeels verwoest door een buskruitexplosie. Het paleis dat er nu staat, is een reconstructie die in de eerste helft van de 20e eeuw werd gebouwd.

Ga het paleis binnen via de door twee torens geflankeerde poort en loop de grote binnenplaats op. Loop wat rond om de beelden uit de Romeinse en hellenistische tijd te bekijken in de zuilengangen op de begane grond. 

Het paleis heeft meer dan 150 kamers, waarvan je 24 kunt bekijken. Neem een kijkje in de Grote Ontvangstzaal en de Muziekzaal op de begane grond. Beklim daarna de trap en begeef je naar de voormalige woonvertrekken van de grootmeester.

Veel kamers zijn ingericht met tentoonstellingen over de geschiedenis van Rhodos, de Maltezer Orde en de Dodekanesos. Bekijk de meubels, antieke wapenuitrustingen, tapijten en vazen uit de 16e en 17e eeuw en bestudeer de hellenistische mozaïekvloeren die op het eiland Kos zijn opgegraven. Een van de beroemdste mozaïeken is die met Medusa, het monster uit de Griekse mythologie met slangen als haar. In een kleine kunstgalerij zijn de religieuze schilderijen van de Italiaanse schilders Felice Vellana en Pietro Gaudenzi te zien.

Het Grootmeesterspaleis staat in de Oude Stad van de stad Rhodos en is 10 minuten lopen vanaf de Toeristische Haven. 

Het paleis is dagelijks van 's ochtends tot de vroege avond te bezoeken, met uitzondering van landelijke feestdagen. Gedurende de winter is het gebouw op maandag gesloten en op de overige dagen is het tussen de middag gesloten. Je betaalt een kleine entreeprijs voor het bezoek.


Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos

Alle 808 accommodaties in de buurt van Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos weergeven
Best Western Plus Hotel Plaza € 64
Best Western Plus Hotel Plaza

Best Western Plus Hotel Plaza

7 Ierou Lochou Street, Rhodos, Rhodes Island
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit sportieve hotel ligt in het centrum van Rhodos, op 10 minuten wandelen van Evangelismos-kerk, Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos en Aquarium van Rhodos. Ook Archeologisch Museum van Rhodos en Elli-strand liggen op 10 minuten wandelen.

  Lydia Hotel € 48
  Lydia Hotel

  Lydia Hotel

  25th Martiou Street 31, Rhodos, Rhodes Island
    
   2.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Rhodos ligt op 10 minuten wandelen van Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos, Archeologisch Museum van Rhodos en Aquarium van Rhodos. Ook Haven van Rhodos en Acropolis van Rhodos liggen op 2 km afstand.

   Hotel Mediterranean € 67
   Hotel Mediterranean

   Hotel Mediterranean

   35, Cos Str., Rhodos, Rhodes Island
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Rhodos biedt rechtstreeks toegang tot het strand, bij het congrescentrum en ligt vlak bij Elli-strand en Aquarium van Rhodos. Ook Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos en Archeologisch Museum van Rhodos liggen op 2 km afstand.

    Mitsis Grand Hotel Beach Hotel
    Mitsis Grand Hotel Beach Hotel

    Mitsis Grand Hotel Beach Hotel

    Akti Miaouli and Papanikolaou, Rhodos, Rhodes Island
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit all-inclusive resort in Rhodos ligt op 5 minuten wandelen van Akti Miaouli-strand en Aquarium van Rhodos. Ook Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos en Elli-strand liggen op 10 minuten wandelen.

     Rhodos Horizon City
     Rhodos Horizon City

     Rhodos Horizon City

     65 Amerikis, Rhodos
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Rhodos ligt op 5 minuten wandelen van Gemeentelijke Kunstgalerij van Rhodos en Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos. Ook Archeologisch Museum van Rhodos en Elli-strand liggen op 10 minuten wandelen.

      Amphitryon Boutique Hotel
      Amphitryon Boutique Hotel

      Amphitryon Boutique Hotel

      10, Al. Diakou Str., Rhodos, Rhodes Island
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in het centrum van Rhodos, op 10 minuten wandelen van Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos en Archeologisch Museum van Rhodos. Ook Aquarium van Rhodos en Elli-strand liggen op een kwartiertje wandelen.

       Athena Hotel
       Athena Hotel

       Athena Hotel

       27th G. Leontos Street, Rhodos, Rhodes Island
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in het centrum van Rhodos, op 10 minuten wandelen van Akti Miaouli-strand, Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos en Aquarium van Rhodos. Ook Archeologisch Museum van Rhodos en Elli-strand liggen op een kwartiertje wandelen.

        Mitsis La Vita Beach Hotel
        Mitsis La Vita Beach Hotel

        Mitsis La Vita Beach Hotel

        28, Papanikolaou str, Rhodos
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rhodos, op 5 minuten wandelen van Akti Miaouli-strand en Aquarium van Rhodos. Ook Paleis van de Grote Meester van de Ridders van Rhodos en Elli-strand liggen op 10 minuten wandelen.