Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Oude Joodse Begraafplaats (Starý Židovský Hřbitov)

Bezoek dit historische kerkhof met oude joodse grafzerken en leer alles over de situatie van de joden in Praag.

De Oude Joodse Begraafplaats (Starý Židovský Hřbitov) is een van de oudste kerkhoven in zijn soort in Europa. Wandel langs de duizenden grafstenen en ontdek alles over de joodse begrafenisrituelen. Zoek naar het oudste graf op dit kerkhof, dat van rabbijn Avigdor Kara, of de zerk van rabbijn Jehoeda Löw, de bekendste persoon die hier is begraven.

De Oude Joodse Begraafplaats was gedurende meer dan 300 jaar in gebruik tot 1787 en huisvest de graven van alle joodse inwoners van Praag uit die periode. Omdat graven volgens joodse wetten niet geruimd of verplaatst mogen worden en de Oude Joodse Begraafplaats op dat moment het enige joodse kerkhof in Praag was, moesten de graven soms bovenop elkaar worden gelegd. Op sommige plaatsen liggen er tot twaalf graven op elkaar en het totale aantal grafstenen wordt op ongeveer 12.000 geschat.

Betreed het kerkhof via de Pinkassynagoge, waar je een gedenkteken voor de lokale slachtoffers van de Holocaust vindt. Dit ontroerende monument belicht op interessante manier de situatie van de joden in Praag.

Neem de tijd om te wandelen langs de stille schaduwrijke graven en even stil te staan bij de talrijke slachtoffers. Rond de grafsteen van de 15e-eeuwse rabbijn Jehoeda ben Betsalel Löw zie je misschien wensbriefjes die joodse bezoekers achterlaten. Joden geloven immers dat hiermee dromen kunnen uitkomen.

De Oude Joodse Begraafplaats bevindt zich in de joodse wijk Josefov. De wijk is vlot bereikbaar met de tram of metro en het kerkhof ligt op korte wandelafstand van het openbaar vervoer. De Oude Joodse Begraafplaats is een onderdeel van het Joods Museum en is gesloten op zaterdagen en joodse feestdagen. Tickets voor het Joods Museum kun je kopen met korting in de nabijgelegen Maiselsynagoge. Zo vermijd je wachtrijen bij het kerkhof en de andere bezienswaardigheden in de joodse wijk.


Oude Joodse Begraafplaats Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Oude Joodse Begraafplaats

Alle 2.633 accommodaties in de buurt van Oude Joodse Begraafplaats weergeven
Grandium Hotel Prague € 45
Grandium Hotel Prague

Grandium Hotel Prague

Politickych veznu 913/12, Praag
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten wandelen.

  Hotel Salvator € 41
  Hotel Salvator

  Hotel Salvator

  Truhláská 10, Praag
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Kruittoren liggen op 10 minuten wandelen. Dlouhá třída Stop en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.

   Hotel Černý Slon € 27
   Hotel Černý Slon

   Hotel Černý Slon

   Týnská 1, Praha 1, Praag
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Huis bij de Stenen Klok, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op 5 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

    Hotel U Prince € 47
    Hotel U Prince

    Hotel U Prince

    Staromestske namesti 460/29, Praag
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

     The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World € 187
     The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

     The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

     Hybernska 12, Praag
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Hybernia-theater, Kruittoren en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Prague-Masarykovo Station liggen op 2 minuten wandelen.

      Four Seasons Hotel Prague € 396
      Four Seasons Hotel Prague

      Four Seasons Hotel Prague

      Veleslavinova 2a, Praag
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Karelsuniversiteit en Oude stadsbrugtoren. Ook Karelsbrug en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Staroměstská Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Staroměstská is het 3 minuten wandelen.

       Hilton Prague € 77
       Hilton Prague

       Hilton Prague

       Pobrezni 1, Praag
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Praag 8, op 15 minuten wandelen van Muziektheater Karlin en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Florenc Stop en Florenc Station liggen op 5 minuten wandelen.

        Grandior Hotel Prague € 47
        Grandior Hotel Prague

        Grandior Hotel Prague

        Na Porici 42, Praag
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Bílá labuť Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Florenc Station is het 5 minuten wandelen.