Lissabon

Wandel over de kasseien van de Portugese hoofdstad, waar het geluid van plaatselijke muzikanten weerklinkt en vers gevangen vis wordt geserveerd in restaurants aan de straat.

In Lissabon worden de charmes van de oude en de nieuwe wereld vermengd. In de historische architectuur en witgepleisterde huizen langs de straten bloeit een hedendaagse kunstscene. Het weer is in deze charmante stad het grootste deel van het jaar mooi. Lissabon is een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa.

Dwaal door de slingerende kasseienstraten van Alfama, het historische district in het hart van de stad. Neem de middeleeuwse architectuur van kerken en kleine stadspleinen in je op. Bezoek het Castelo de São Jorge, dat zich hoog boven de stad verheft, terwijl je luistert naar het gitaarspel van muzikanten die bijdragen aan de romantische sfeer van de straten. Dit is de ideale plek om de fado te ontdekken, de eigen muziekstijl van Lissabon.

Verken de schilderachtige wijk Chiado met zijn opvallende betegelde herenhuizen en boetieks. Drink een kop koffie in een café of geniet van een heerlijk lokaal gerecht, zoals bacalhau (gezouten kabeljauw). Vanwege de ligging aan de Atlantische Oceaan behoort de vis in Lissabon tot de beste van Europa.

De Portugezen zijn al eeuwen een zeevarend volk en het Museu de Marinha is dan ook gewijd aan een lange lijn van zeevaarders. Verken de exposities van schepen en kaarten uit de negentiende eeuw. Maak kennis met het lokale zeeleven in het Oceanário de Lisboa, een van de grootste aquaria van Europa.

Ook de andere musea in Lissabon zijn zeer de moeite waard. Bezoek het Museu Calouste Gulbenkian, waar je 6000 objecten en kunstwerken uit heel Europa kunt zien. In het Museu do Design e da Moda kom je meer te weten over de ontwikkelingen op modegebied in de twintigste eeuw.

Trakteer jezelf in het internationaal befaamde Pastéis de Belém op koffie met taart. Wacht in de rij tussen de lokale bewoners die hier dagelijks komen eten. De dunne, schilferige korst en rijke custardkern van de beroemde Lissabonse pastel de nata zijn het wachten zeker waard.

De internationale luchthaven van Lissabon bevindt zich 10 kilometer ten noorden van het centrum. Met de metro, de bus en het spoor kun je de bezienswaardigheden gemakkelijk bereiken. De straten met kasseien in het oude gedeelte verken je het beste te voet, om de plaatselijke boetieks en verborgen bars en restaurants te ontdekken.


Stadsgids van Lissabon


Hotelaanbiedingen Lissabon

Bekijk alle hotels in Lissabon
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Lissabon

Bekijk alle pakketten naar Lissabon

Topdeals op vliegtickets naar Lissabon

Toon alle vluchten naar Lissabon

Boek je vakantie naar Lissabon