Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Monasterio de San Jerónimo

Loop door kruisgangen waar de lucht gevuld is met de geur van citroenbloesem, en baad in het gouden licht van een van de mooiste kapellen van Spanje. 

Verken de kerk, kapellen, kloostergangen en tuinen van het Monasterio de San Jerónimo, een zestiende-eeuws klooster dat is gebouwd voor de Hiëronymieten, een katholieke monnikenorde. De enigszins sobere buitenkant verhult prachtige binnenplaatsen. De belangrijkste kapel torent erboven uit en is gevuld met goud, beelden en licht.

Het klooster werd in 1492 gesticht door koningin Isabella en koning Ferdinand. Het was het eerste klooster dat sinds de christelijke herovering van Granada gebouwd werd. In de napoleontische tijd werden de monniken verbannen en werden de stenen van delen van het klooster gebruikt voor de constructie van een brug. In de vorige eeuw werd gestart met de restauratie en deden de monniken weer hun intrede.

Zodra je de hoofdingang bent gepasseerd, wandel je in de schaduw van de prachtige kruisgang. 36 halfronde bogen omgeven een kleine tuin met citroen- en sinaasappelbomen. In het pad zijn honderden gedenkstenen ingelegd. De namen van monniken die hier hun tijd doorgebracht hebben, zijn erin gegrafeerd. Verken de kapellen en kamers die aan de kruisgang liggen om alle religieuze kunst te bewonderen die de wanden sieren. 

Een van de hoogtepunten van het klooster is het altaarretabel in de belangrijkste kapel, dat bijna vijf verdiepingen hoog is. Dit grote kunstwerk is uitbundig gedecoreerd met vergulde beelden en reliëfs die gebeurtenissen uit het leven van Jezus Christus uitbeelden. Bekijk de vele fresco's, sculpturen en beelden waarmee de wanden en plafonds zijn versierd. Er is onder meer een afbeelding van El Gran Capitan te zien, een Spaanse generaal die een belangrijke rol speelde bij de herovering van Granada.

Het extravagante interieur tekent scherp af tegen de eenvoud van de rest van het klooster. De vrouw van El Capitan, de hertogin van Sesa, heeft een groot deel van de bouw gefinancierd in ruil voor het gebruik van de kapel als familiegraf. 

Het Monasterio de San Jerónimo bereik je vanuit het stadscentrum in een paar minuten lopen of met een korte busrit. Als je met de auto komt, kun je betaald parkeren in de nabijgelegen parkeergarage Gran Capitan. Het klooster is dagelijks geopend. Er geldt een entreeprijs.


Klooster San Jerónimo Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Klooster San Jerónimo

Alle 1.301 accommodaties in de buurt van Klooster San Jerónimo weergeven
Melia Granada Hotel € 73
Melia Granada Hotel

Melia Granada Hotel

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Distrito Centro, op 10 minuten wandelen van Calle Navas, Kathedraal van Granada en Plaza Nueva. Ook Klooster San Jerónimo en Mirador de San Nicolás liggen op 2 km afstand. Station Granada ligt op 24 minuten wandelen.

  Hotel Alhambra Palace € 125
  Hotel Alhambra Palace

  Hotel Alhambra Palace

    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Distrito Centro, op 10 minuten wandelen van Casa-Museo Manuel de Falla, Alhambra en Plaza Nueva. Ook Generalife en Kathedraal van Granada liggen op een kwartiertje wandelen. Station Granada ligt op 30 minuten wandelen.

   Hotel Anacapri € 62
   Hotel Anacapri

   Hotel Anacapri

     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Distrito Centro, vlak bij Calle Elvira en Plaza Nueva. Ook Kathedraal van Granada en Mirador de San Nicolás liggen op 10 minuten wandelen. Station Granada ligt op 20 minuten wandelen.

    Eurostars Catedral Hotel € 67
    Eurostars Catedral Hotel

    Eurostars Catedral Hotel

    Calle Carcel Baja 11-13, Granada
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Distrito Centro, vlak bij Calle Gran Via de Colon en Kathedraal van Granada. Ook Plaza Nueva en Klooster San Jerónimo liggen op 10 minuten wandelen. Station Granada ligt op 17 minuten wandelen.

     NH Collection Granada Victoria Hotel € 79
     NH Collection Granada Victoria Hotel

     NH Collection Granada Victoria Hotel

       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Distrito Centro, op 5 minuten wandelen van Calle Navas en Kathedraal van Granada. Ook Plaza Nueva en Klooster San Jerónimo liggen op een kwartiertje wandelen. Station Granada ligt op 22 minuten wandelen.

      Shine Alcaiceria Apartamentos € 60
      Shine Alcaiceria Apartamentos

      Shine Alcaiceria Apartamentos

      Zacatin, 5, Granada
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Distrito Centro, vlak bij Calle Gran Via de Colon en Kathedraal van Granada. Ook Plaza Nueva en Klooster San Jerónimo liggen op 15 minuten wandelen. Station Granada ligt op 22 minuten wandelen.

       Palacio de Santa Inés hotel € 57
       Palacio de Santa Inés hotel

       Palacio de Santa Inés hotel

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit historische hotel ligt in Albaicín, op 5 minuten wandelen van Carrera del Darro en Plaza Nueva. Ook Mirador de San Nicolás en Kathedraal van Granada liggen op 10 minuten wandelen. Station Granada ligt op 23 minuten wandelen.

        La Casa de La Trinidad Hotel € 59
        La Casa de La Trinidad Hotel

        La Casa de La Trinidad Hotel

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Distrito Centro, vlak bij Plaza de la Trinidad en Kathedraal van Granada. Ook Plaza Nueva en Klooster San Jerónimo liggen op 10 minuten wandelen. Station Granada ligt op 18 minuten wandelen.