Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Monasterio de San Jerónimo

Loop door kruisgangen waar de lucht gevuld is met de geur van citroenbloesem, en baad in het gouden licht van een van de mooiste kapellen van Spanje. 

Verken de kerk, kapellen, kloostergangen en tuinen van het Monasterio de San Jerónimo, een zestiende-eeuws klooster dat is gebouwd voor de Hiëronymieten, een katholieke monnikenorde. De enigszins sobere buitenkant verhult prachtige binnenplaatsen. De belangrijkste kapel torent erboven uit en is gevuld met goud, beelden en licht.

Het klooster werd in 1492 gesticht door koningin Isabella en koning Ferdinand. Het was het eerste klooster dat sinds de christelijke herovering van Granada gebouwd werd. In de napoleontische tijd werden de monniken verbannen en werden de stenen van delen van het klooster gebruikt voor de constructie van een brug. In de vorige eeuw werd gestart met de restauratie en deden de monniken weer hun intrede.

Zodra je de hoofdingang bent gepasseerd, wandel je in de schaduw van de prachtige kruisgang. 36 halfronde bogen omgeven een kleine tuin met citroen- en sinaasappelbomen. In het pad zijn honderden gedenkstenen ingelegd. De namen van monniken die hier hun tijd doorgebracht hebben, zijn erin gegrafeerd. Verken de kapellen en kamers die aan de kruisgang liggen om alle religieuze kunst te bewonderen die de wanden sieren. 

Een van de hoogtepunten van het klooster is het altaarretabel in de belangrijkste kapel, dat bijna vijf verdiepingen hoog is. Dit grote kunstwerk is uitbundig gedecoreerd met vergulde beelden en reliëfs die gebeurtenissen uit het leven van Jezus Christus uitbeelden. Bekijk de vele fresco's, sculpturen en beelden waarmee de wanden en plafonds zijn versierd. Er is onder meer een afbeelding van El Gran Capitan te zien, een Spaanse generaal die een belangrijke rol speelde bij de herovering van Granada.

Het extravagante interieur tekent scherp af tegen de eenvoud van de rest van het klooster. De vrouw van El Capitan, de hertogin van Sesa, heeft een groot deel van de bouw gefinancierd in ruil voor het gebruik van de kapel als familiegraf. 

Het Monasterio de San Jerónimo bereik je vanuit het stadscentrum in een paar minuten lopen of met een korte busrit. Als je met de auto komt, kun je betaald parkeren in de nabijgelegen parkeergarage Gran Capitan. Het klooster is dagelijks geopend. Er geldt een entreeprijs.


Klooster San Jerónimo Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Klooster San Jerónimo

Beste hotelaanbiedingen in Klooster San Jerónimo

Alle 1.484 accommodaties in de buurt van Klooster San Jerónimo weergeven
Granada Five Senses Rooms & Suites € 71
Granada Five Senses Rooms & Suites

Granada Five Senses Rooms & Suites

   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Distrito Centro, op 10 minuten wandelen van Calle Gran Via de Colon, Kathedraal van Granada en Plaza Nueva. Ook Alhambra en Mirador de San Nicolás liggen op 2 km afstand. Station Granada ligt op 16 minuten wandelen.

  Melia Granada Hotel
  Melia Granada Hotel

  Melia Granada Hotel

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit romantische hotel ligt in Distrito Centro, op 10 minuten wandelen van Calle Navas, Kathedraal van Granada en Plaza Nueva. Ook Alhambra en Mirador de San Nicolás liggen op 2 km afstand. Station Granada ligt op 24 minuten wandelen.

   Saray Hotel € 53
   Saray Hotel

   Saray Hotel

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Zaidin, op 2 km afstand van Conferentiecentrum, Kathedraal van Granada en Plaza Nueva. Ook Alhambra en Mirador de San Nicolás liggen op 3 km afstand.

    Barceló Carmen Granada Hotel € 60
    Barceló Carmen Granada Hotel

    Barceló Carmen Granada Hotel

      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Distrito Centro, op 10 minuten wandelen van Fuentes de las Batallas en Kathedraal van Granada. Ook Alhambra en Plaza Nueva liggen op 2 km afstand. Station Granada ligt op 26 minuten wandelen.

     Home Granada Trinidad
     Home Granada Trinidad

     Home Granada Trinidad

     Calle Conde Las Infantas 15-17, Granada
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in Distrito Centro, op 5 minuten wandelen van Plaza de la Trinidad en Kathedraal van Granada. Ook Plaza Nueva en Mirador de San Nicolás liggen op een kwartiertje wandelen. Station Granada ligt op 15 minuten wandelen.

      La Casa de la Trinidad Suites € 56
      La Casa de la Trinidad Suites

      La Casa de la Trinidad Suites

        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit aparthotel ligt in Distrito Centro, vlak bij Plaza de la Trinidad en Kathedraal van Granada. Ook Plaza Nueva en Mirador de San Nicolás liggen op een kwartiertje wandelen. Station Granada ligt op 17 minuten wandelen.

       Sacromonte Hotel € 32
       Sacromonte Hotel

       Sacromonte Hotel

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Distrito Centro, op 5 minuten wandelen van Plaza Bib-Rambla en Kathedraal van Granada. Ook Alhambra en Plaza Nueva liggen op 2 km afstand. Station Granada ligt op 20 minuten wandelen.

        Abba Granada Hotel € 65
        Abba Granada Hotel

        Abba Granada Hotel

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Beiro, op 2 km afstand van Calle Gran Via de Colon, Kathedraal van Granada en Plaza Nueva. Ook Alhambra en Mirador de San Nicolás liggen op 3 km afstand. Station Granada ligt op maar 4 minuten wandelen.