Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kathedraal van Milaan (Duomo)

De grootste kerk in Italië torent hoog boven het stadscentrum uit, met helemaal bovenaan een verguld standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw die over Milaan waakt.

De Kathedraal van Milaan is een adembenemend voorbeeld van de laatgotische architectuur en is een van de grootste kerken ter wereld. Er werd bijna zes eeuwen lang aan gebouwd. Vandaag bestrijkt de kathedraal bijna 12.000 vierkante meter van het stadscentrum. Het is het meest herkenbare gebouw in Milaan.

De kerk wordt nog steeds gebruikt en is de zetel van de aartsbisschop van Milaan. In de Duomo worden er regelmatig diensten gehouden. Maar er zijn nog wel kansen om de elementen van de kerk te bewonderen. Bewonder vanaf het Piazza del Duomo de vele torenspitsen van de kerk of klim naar de top voor een prachtig uitzicht over de stad.

De Kathedraal van Milaan staat in het historische centrum van Milaan. De straten van de stad vertrekken stervormig vanuit het plein. Loop te voet naar de kathedraal toe zodat je de 135 torenspitsen die boven de stad uittorenen, kan zien. De kerk is ook versierd met heel wat waterspuwers en standbeelden. Hoog in de lucht zie je het beroemde metalen standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw. De Onze-Lieve-Vrouw, op een hoogte van 108 meter, is belegd met bladgoud en schittert dan ook in de zon.

Ondanks de gigantische afmetingen van de kathedraal doet de binnenkant bijzonder intiem aan. Prachtige glas-in-loodramen beelden taferelen uit de bijbel af en weerkaatsen een spookachtig licht op de vloer. Daal de marmeren trap af naar de schatkamer van de kathedraal waar je kunstvoorwerpen uit de vroege christelijke en romaanse periode aantreft.

Klim naar het dak van de kathedraal voor een adembenemend uitzicht over de stad. Op een heldere dag kan je in de verte de Alpen zien. Neem de trap of de lift helemaal naar boven.

De Kathedraal van Milaan is elke dag open. Voor de schatkamer van de kathedraal en de toegang tot het dak betaal je entree. De metro stopt vlak voor de kathedraal, maar vanuit heel wat hotels in het centrum kan je er ook te voet naartoe.


Kathedraal van Milaan Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Milaan

Alle 4.061 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Milaan weergeven
NH Collection Milano President € 216
NH Collection Milano President

NH Collection Milano President

Largo Augusto, 10, Milaan, MI
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, op 3,5 km van MUDEC - Museo delle Culture. San Babila Station ligt op 6 minuten wandelen en naar Duomo Station is het 10 minuten wandelen.

  NH Milano Touring € 128
  NH Milano Touring

  NH Milano Touring

  Via Iginio Ugo Tarchetti, 2, Milaan, MI
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, op 10 minuten wandelen van Giardini Pubblici Indro Montanelli, Corso Buenos Aires en Via Montenapoleone. Ook Botanische tuin van Brera en Pinacoteca di Brera liggen op 15 minuten wandelen. Turati Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Milan Repubblica is het 5 minuten wandelen.

   Uptown Palace € 129
   Uptown Palace

   Uptown Palace

   Via Santa Sofia N.10, Milaan, MI
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Centrum van Milaan, op 15 minuten wandelen van Universiteit van Milaan, Museo del Duomo en Piazza del Duomo. Ook Palazzo Reale en Porta Ticinese liggen op een kwartiertje wandelen. Crocetta Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Missori Station is het 8 minuten wandelen.

    The Square Milano Duomo € 202
    The Square Milano Duomo

    The Square Milano Duomo

    Via Alberico Albricci, 2-4, Milaan, MI
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Centrum van Milaan, op 5 minuten wandelen van Piazza Missori en Palazzo Reale. Ook Museo del Duomo en Piazza del Duomo liggen op 10 minuten wandelen. Missori Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Duomo Station is het 7 minuten wandelen.

     Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione € 212
     Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

     Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

     P.za Fontana 3, Milaan, MI
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Centrum van Milaan, op 5 minuten wandelen van Museo del Duomo en Palazzo Reale. Ook Piazza del Duomo en Galleria Vittorio Emanuele II liggen op 10 minuten wandelen. Duomo Station ligt op 6 minuten wandelen en naar San Babila Station is het 7 minuten wandelen.

      Hotel Brunelleschi € 158
      Hotel Brunelleschi

      Hotel Brunelleschi

      Via Flavio Baracchini 12, Milaan, MI
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, op 10 minuten wandelen van Palazzo Reale, Museo del Duomo en Piazza del Duomo. Ook Galleria Vittorio Emanuele II en Kathedraal van Milaan liggen op 10 minuten wandelen. Missori Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Duomo Station is het 6 minuten wandelen.

       Hotel Cavour € 138
       Hotel Cavour

       Hotel Cavour

       Via Fatebenefratelli 21, Milaan, MI
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, op 10 minuten wandelen van Via della Spiga, Pinacoteca di Brera en Teatro alla Scala. Ook Piazza della Repubblica en Porta Venezia liggen op een kwartiertje wandelen. Turati Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Montenapoleone Station is het 5 minuten wandelen.

        Hyatt Centric Milan € 114
        Hyatt Centric Milan

        Hyatt Centric Milan

        via Pirelli 20, Milaan, MI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Stazione Centrale, op 15 minuten wandelen van Piazza della Repubblica, Corso Como en Corso Buenos Aires. Ook Pinacoteca di Brera en Porta Venezia liggen op 2 km afstand. Gioia Station en Central Station liggen op 5 minuten wandelen.