Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kathedraal van Milaan (Duomo)

De grootste kerk in Italië torent hoog boven het stadscentrum uit, met helemaal bovenaan een verguld standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw die over Milaan waakt.

De Kathedraal van Milaan is een adembenemend voorbeeld van de laatgotische architectuur en is een van de grootste kerken ter wereld. Er werd bijna zes eeuwen lang aan gebouwd. Vandaag bestrijkt de kathedraal bijna 12.000 vierkante meter van het stadscentrum. Het is het meest herkenbare gebouw in Milaan.

De kerk wordt nog steeds gebruikt en is de zetel van de aartsbisschop van Milaan. In de Duomo worden er regelmatig diensten gehouden. Maar er zijn nog wel kansen om de elementen van de kerk te bewonderen. Bewonder vanaf het Piazza del Duomo de vele torenspitsen van de kerk of klim naar de top voor een prachtig uitzicht over de stad.

De Kathedraal van Milaan staat in het historische centrum van Milaan. De straten van de stad vertrekken stervormig vanuit het plein. Loop te voet naar de kathedraal toe zodat je de 135 torenspitsen die boven de stad uittorenen, kan zien. De kerk is ook versierd met heel wat waterspuwers en standbeelden. Hoog in de lucht zie je het beroemde metalen standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw. De Onze-Lieve-Vrouw, op een hoogte van 108 meter, is belegd met bladgoud en schittert dan ook in de zon.

Ondanks de gigantische afmetingen van de kathedraal doet de binnenkant bijzonder intiem aan. Prachtige glas-in-loodramen beelden taferelen uit de bijbel af en weerkaatsen een spookachtig licht op de vloer. Daal de marmeren trap af naar de schatkamer van de kathedraal waar je kunstvoorwerpen uit de vroege christelijke en romaanse periode aantreft.

Klim naar het dak van de kathedraal voor een adembenemend uitzicht over de stad. Op een heldere dag kan je in de verte de Alpen zien. Neem de trap of de lift helemaal naar boven.

De Kathedraal van Milaan is elke dag open. Voor de schatkamer van de kathedraal en de toegang tot het dak betaal je entree. De metro stopt vlak voor de kathedraal, maar vanuit heel wat hotels in het centrum kan je er ook te voet naartoe.


Kathedraal van Milaan Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Milaan

Alle 4.921 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Milaan weergeven
NH Collection Milano President € 154
NH Collection Milano President

NH Collection Milano President

Largo Augusto, 10, Milaan, MI
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, op 3,5 km van MUDEC - Museo delle Culture. San Babila Station ligt op 6 minuten wandelen en naar Duomo Station is het 10 minuten wandelen.

  Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione € 160
  Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

  Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

  P.za Fontana 3, Milaan, MI
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Milaan, op 10 minuten wandelen van Palazzo Reale, Piazza del Duomo en Galleria Vittorio Emanuele II. Ook Kathedraal van Milaan en Teatro alla Scala liggen op 10 minuten wandelen. Duomo Station ligt op 6 minuten wandelen en naar San Babila Station is het 7 minuten wandelen.

   ApArt Hotel Lupetta 5 € 45
   ApArt Hotel Lupetta 5

   ApArt Hotel Lupetta 5

   Via Lupetta 5, Milaan, MI
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Centrum van Milaan, op 10 minuten wandelen van Piazza del Duomo en Kathedraal van Milaan. Ook Museum Diocesano en Tempio della Vittoria liggen op 15 minuten wandelen. Missori Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Duomo Station is het 5 minuten wandelen.

    Hotel Indigo Milan - Corso Monforte € 135
    Hotel Indigo Milan - Corso Monforte

    Hotel Indigo Milan - Corso Monforte

    Corso Monforte 27, Milaan, MI
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, op 15 minuten wandelen van Via Montenapoleone, Teatro alla Scala en Galleria Vittorio Emanuele II. Ook Porta Venezia en Corso Buenos Aires liggen op een kwartiertje wandelen. San Babila Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Palestro Station is het 8 minuten wandelen.

     Bianca Maria Palace Hotel City Center € 109
     Bianca Maria Palace Hotel City Center

     Bianca Maria Palace Hotel City Center

     Viale Bianca Maria, 4, Milaan
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, op 10 minuten wandelen van Piazza Cinque Giornate, Natuurreservaat Giuseppe Verdi en Palazzo di Giustizia. Ook Villa Necchi Campiglio en Via Montenapoleone liggen op 15 minuten wandelen. San Babila Station ligt op 13 minuten wandelen en naar Milan Dateo Station is het 15 minuten wandelen.

      Heart Milan Apartments - Duomo € 91
      Heart Milan Apartments - Duomo

      Heart Milan Apartments - Duomo

      Via Giuseppe Mazzini, 20, Milaan, Lombardia
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Centrum van Milaan, op 5 minuten wandelen van Via Torino, Piazza del Duomo en Palazzo Reale. Ook Kathedraal van Milaan en Galleria Vittorio Emanuele II liggen op 10 minuten wandelen. Missori Station en Duomo Station liggen op 5 minuten wandelen.

       Montenapoleone Suites
       Montenapoleone Suites

       Montenapoleone Suites

       Via Santa Cecilia, 4, Milaan, MI
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Centrum van Milaan, op 15 minuten wandelen van Piazza San Babila, Teatro alla Scala en Galleria Vittorio Emanuele II. Ook Piazza del Duomo en Palazzo Reale liggen op een kwartiertje wandelen. San Babila Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Palestro Station is het 8 minuten wandelen.

        The Square Milano Duomo € 184
        The Square Milano Duomo

        The Square Milano Duomo

        Via Alberico Albricci, 2-4, Milaan, MI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, op 5 minuten wandelen van Torre Velasca en Palazzo Reale. Ook Piazza del Duomo en Kathedraal van Milaan liggen op 10 minuten wandelen. Missori Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Duomo Station is het 7 minuten wandelen.