Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Collegiale Kerk Onze-Lieve-Vrouw van Dinant

Bestudeer de gotische en barokke kenmerken van deze 13e-eeuwse kerk en bewonder de gebrandschilderde ramen en het gedetailleerde altaarstuk.

Het grote gotische deel van de Kathedraal van Dinant kijkt uit op de Maas. Deze oude katholieke kerk bepaalt al sinds de 13e eeuw het landschap van Dinant. Bekijk eerst de prachtige architectuur van het gebouw om vervolgens de kathedraal van binnen te aanschouwen. Let vooral op de prachtige gebrandschilderde ramen.

De kathedraal wordt ook wel Notre Dame de Dinant genoemd. Op deze plek stond vroeger een romaanse kerk die in 1227 werd vernield door een rotsblok. De kathedraal is meerdere keren herbouwd en hersteld, onder andere in de 20e eeuw, na de twee wereldoorlogen.

Het plein waar de kathedraal zich bevindt, is een ideale plek om je verkenningstocht te beginnen, want vanaf hier kun je het exterieur goed bekijken. Let op de typisch gotische kenmerken, zoals de boogramen en de twee torens. Het hoogtepunt is de bolvormige torenspits die in de 16e eeuw aan de kathedraal werd toegevoegd.

Als je je te midden van het barokinterieur bevindt, kijk je omhoog om het gewelfde plafond en de hoge zuilen die het ondersteunen te bewonderen. Neem ook zeker een kijkje bij het schilderij van de uit Dinand afkomstige 19e-eeuwse romantische schilder Antoine Wiertz. Het schilderij heet Weerzien in de Hemel en is opgedragen aan zijn ouders. Bewonder de kleuren en de vormen van de gebrandschilderde ramen. Sommige ramen hebben geometrische patronen, terwijl anderen religieuze personages afbeelden, zoals de profeet Jesaja.

Als je voor het altaar staat, kun je het prachtige vergulde altaarstuk goed bekijken. Boven je hoofd hangt een groot crucifix. Andere bezienswaardigheden in de kathedraal zijn onder andere een 15e-eeuws doopvont en de 18e-eeuwse lessenaar gemaakt van dinanderie, een soort metaal dat al sinds de late middeleeuwen in Dinant wordt geproduceerd.

De Kathedraal van Dinant ligt in het centrum van de stad, aan de voet van de citadel. Neem de trein naar de Gare de Dinant en steek de brug over de Maas over om bij de kathedraal te komen. De kathedraal is dagelijks voor bezoekers geopend van 's ochtends tot het einde van de middag. De entree is gratis.


Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Dinant

Alle 277 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Dinant weergeven
L'Inattendu sur la Croisette Dinant Centre € 61
L'Inattendu sur la Croisette Dinant Centre

L'Inattendu sur la Croisette Dinant Centre

42 Rue Adolphe Sax, Dinant, Wallonie
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit pension ligt in Leffe, vlak bij Kathedraal van Dinant en Citadel van Dinant. Ook Abdij van Leffe en Les bains de Dinant liggen op een kwartiertje wandelen. Station Dinant ligt op 6 minuten wandelen.

  Les voisins de Mr Sax € 77
  Les voisins de Mr Sax

  Les voisins de Mr Sax

  Rue Adolphe Sax 26, 5500 Dinant, Belgium, Dinant
    
   2.5 van 5.0 Sterren

   Dit pension ligt in Leffe, vlak bij Kathedraal van Dinant en Citadel van Dinant. Ook Les bains de Dinant en Abdij van Leffe liggen op een kwartiertje wandelen. Station Dinant ligt op 6 minuten wandelen.

   Le Saxo Cuivré Apartment for 4 People in the Heart of Dinant € 121
   Le Saxo Cuivré Apartment for 4 People in the Heart of Dinant

   Le Saxo Cuivré Apartment for 4 People in the Heart of Dinant

   Rue Adolphe sax, 22, Dinant, Wallonië
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Leffe, vlak bij Kathedraal van Dinant en Citadel van Dinant. Ook Les bains de Dinant en Abdij van Leffe liggen op een kwartiertje wandelen. Station Dinant ligt op 6 minuten wandelen.

    Le Toit de Dinant € 135
    Le Toit de Dinant

    Le Toit de Dinant

    Rue Saint Jacques 40, Dinant
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement in Dinant ligt op 5 minuten wandelen van Kathedraal van Dinant en Citadel van Dinant. Ook Abdij van Leffe en Les bains de Dinant liggen op een kwartiertje wandelen. Station Dinant ligt op 9 minuten wandelen.

     Contemporary Apartment in Dinant Near La Meuse River
     Contemporary Apartment in Dinant Near La Meuse River

     Contemporary Apartment in Dinant Near La Meuse River

     Rue des Orfèvres 12, Dinant, Wallonië
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in Leffe, op 10 minuten wandelen van Kathedraal van Dinant en Citadel van Dinant. Ook Abdij van Leffe en Les bains de Dinant liggen op 2 km afstand. Station Dinant ligt op 10 minuten wandelen.

      ibis Dinant Centre € 68
      ibis Dinant Centre

      ibis Dinant Centre

      Rempart d'Albeau 16, Dinant
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in het centrum van Dinant, op 15 minuten wandelen van Kathedraal van Dinant en Citadel van Dinant. Ook Les bains de Dinant en Grotte La Merveilleuse liggen op 2 km afstand. Station Dinant ligt op 15 minuten wandelen.

       Splendid Palace Dinant Hostel
       Splendid Palace Dinant Hostel

       Splendid Palace Dinant Hostel

       25, avenue de la Deportation, Dinant
         
        1.0 van 5.0 Sterren

        Dit hostel in Dinant ligt op 15 minuten wandelen van Kathedraal van Dinant en Citadel van Dinant. Ook Abdij van Leffe en Grotte La Merveilleuse liggen op 2 km afstand. Station Dinant ligt op 9 minuten wandelen.

        Apartment The Banks of Sax € 217
        Apartment The Banks of Sax

        Apartment The Banks of Sax

        79 Rue des Rivages, Dinant, Wallonië
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit historische appartement ligt in het centrum van Dinant, op 2 km afstand van Rocher Bayard en Citadel van Dinant. Ook Kathedraal van Dinant en Les bains de Dinant liggen op 3 km afstand. Station Dinant ligt op 22 minuten wandelen en naar Station Anseremme is het 25 minuten wandelen.