Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Representatiehuis

Bewonder de schitterende versieringen van dit meesterwerk uit de jugendstilperiode, geniet van een luxe diner en woon een operavoorstelling of concert bij.

Bezoek het Representatiehuis, ook wel Obecní Dům, een van de mooiste voorbeelden van jugendstilarchitectuur in Praag. Het gebouw vormt een extravagant paleis met restaurants die aandoen als museums, salons en de grootste concertzaal van de stad. Het Representatiehuis werd in 1912 als centrum voor officiële en sociale bijeenkomsten geopend. Het gebouw staat op de plek waar eerder het paleis stond dat Koning Wenceslaus lV eind 14e eeuw liet bouwen.

Dit bouwkundige meesterwerk is een belangrijk centrum voor kunst en muziek waarin de bijzondere talenten van gerenommeerde kunstenaars, zoals Alphonse Mucha en Max Švabinský, aanschouwd kunnen worden. Bewonder het complexe ontwerp van de ingang die wordt bekroond door een mozaïek in de vorm van een halve koepel. Dit werk wordt Hommage aan Praag genoemd en is van de hand van kunstenaar Karel Špillar. Het mozaïek wordt geflankeerd door beelden die de onderdrukking en de wedergeboorte van de Tsjechen symboliseren.

Ga de hal van het gebouw binnen om een schat aan jugendstilbeeldjes en -muurschilderingen te ontdekken. Het uitbundige interieur van de bars en restaurants van het paleis vormen museums op zich. Bekijk kleurrijke, gebrandschilderde ramen, sierlijke kroonluchters, gestoffeerde meubelen en schilderijen die door Mucha zijn vervaardigd. Geniet van heerlijke Tsjechische en Franse gerechten met live jazz- en pianomuziek op de achtergrond.

Volg een rondleiding om de vertrekken en kunsttentoonstellingen van het paleis te zien. Neem een kijkje in banketzalen, garderobes, speelkamers en officiële vergaderzalen. De Burgemeesterszaal, die vanaf de vloer tot het plafond is versierd met muurschilderingen en afbeeldingen van historische en mythologische personages, is een absoluut hoogtepunt. In de Riegr-kamer kun je fresco's bekijken van Švabinský en in de Palacky-zaal worden werken van Jan Preisler getoond.

Vervolg je weg naar de Smetana-zaal, een vorstelijke concertzaal met plaats voor 1200 bezoekers. In 1918 werd op deze plek de onafhankelijke republiek Tsjecho-Slowakije uitgeroepen. Tegenwoordig vinden in deze zaal uitvoeringen plaats van kamerorkesten, klassieke orkesten en symfonieorkesten. Muziek van grote componisten als Mozart en Vivaldi wordt hier ten gehore gebracht.

Er zijn dagelijkse Engelstalige rondleidingen te volgen. Ook de bar, het café en de restaurants zijn iedere dag geopend. Op de officiële website van het Representatiehuis staat informatie over toegangsprijzen, het programma voor concerten en prijzen van kaartjes.

Het Representatiehuis staat in de Oude Stad van Praag en is gemakkelijk te bereiken per metro of tram vanaf populaire bezienswaardigheden als het plein Staroměstské Náměstí. Beklim ook de naastgelegen Poedertoren als je bij het Representatiehuis bent voor een spectaculair uitzicht op de stad.


Hal van het gemeentehuis Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Hal van het gemeentehuis

Beste hotelaanbiedingen in Hal van het gemeentehuis

Alle 2.646 accommodaties in de buurt van Hal van het gemeentehuis weergeven
Hotel Černý Slon € 27
Hotel Černý Slon

Hotel Černý Slon

Týnská 1, Praha 1, Praag
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Huis bij de Stenen Klok, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op 5 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

  Grandium Hotel Prague € 44
  Grandium Hotel Prague

  Grandium Hotel Prague

  Politickych veznu 913/12, Praag
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten wandelen.

   Hilton Prague € 77
   Hilton Prague

   Hilton Prague

   Pobrezni 1, Praag
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Praag 8, op 15 minuten wandelen van Muziektheater Karlin en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Florenc Stop en Florenc Station liggen op 5 minuten wandelen.

    The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World € 187
    The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

    The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

    Hybernska 12, Praag
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Hybernia-theater, Kruittoren en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Prague-Masarykovo Station liggen op 2 minuten wandelen.

     Salvator Superior Apartments
     Salvator Superior Apartments

     Salvator Superior Apartments

     Revolucní 1201/18, Praag
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit aparthotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Route, Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Oude Stadsplein en Astronomisch Uurwerk van Praag liggen op 10 minuten wandelen. Dlouhá třída Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Náměstí Republiky Stop is het 5 minuten wandelen.

      Cosmopolitan Hotel Prague € 56
      Cosmopolitan Hotel Prague

      Cosmopolitan Hotel Prague

      Zlatnicka 3, Praag
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Route en Hal van het gemeentehuis. Ook Kruittoren en Winkelcentrum Palladium liggen op 10 minuten wandelen. Náměstí Republiky Stop en Overstaphalte Masarykovo Nádraží liggen op 5 minuten wandelen.

       Hotel Salvator € 41
       Hotel Salvator

       Hotel Salvator

       Truhláská 10, Praag
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Kruittoren liggen op 10 minuten wandelen. Dlouhá třída Stop en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.

        Hotel Garden Court € 63
        Hotel Garden Court

        Hotel Garden Court

        Spálená 90/17, Praag
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Nieuw Stadhuis, Dansend Huis en Wenceslausplein. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op een kwartiertje wandelen. Tramhalte Lazarská (ul.Spálená) en Tramhalte Lazarská liggen op 2 minuten wandelen.