Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Grote Zavel

Dit centrale plein, barstensvol restaurants, antiekhandelaars en chocoladewinkels, is de plek bij uitstek om te eten, te drinken en gezien te worden in Brussel.

Het elegante plein is het middelpunt van het Brusselse vertier. De Grote Zavel behoudt de historische charme van de omliggende wijken. In de restaurants, cafés en eethuisjes rond het plein kan je proeven van de hedendaagse Belgische keuken. Je treft hier een paar van de beste restaurants van de stad aan. Ook antiekhandelaars hebben hier hun stek gevonden en het is een fantastische plek om dat ene speciale geschenk te vinden. Bezoek het plein tijdens het weekend om er de sfeer op te snuiven van de grootste antiek- en boekenmarkt van de stad. 

De Grote Zavel is de bestemming voor de plaatselijke bevolking die een stapje in de wereld wil zetten. De charme en de vitaliteit van de restaurants op de Grote Zavel vind je nergens anders in de stad terug. De restaurants stralen iets werelds uit, maar toch behouden ze de traditionele Belgische waarden. Proef van een assortiment wild op een charcuterieschotel of probeer de plaatselijke kaas op huisgebakken brood. Spoel alles door met een glas Duvel, een van de bekendste Belgische bieren. De Belgische chocolade is wereldwijd bekend. Op de Grote Zavel kan je het beste uit de stad proeven. Hou even halt om te proeven of een geschenk te kopen als je voorbij de decadente uitstalramen van de chocoladewinkels loopt.

Bezoek het plein tijdens het weekend en spendeer een namiddag tussen de antiekkraampjes. Op de Grote Zavel kan je niet alleen gezellig winkelen, je kan er ook elke zaterdag- en zondagnamiddag naar de wekelijkse antiek- en boekenmarkt gaan. Ook al is dit niet de plek om koopjes te doen, toch kan je je ogen nog ruim de kost geven op deze markt.

De Grote Zavel ligt in hartje Brussel en is gemakkelijk te bereiken met de metro of de auto. Er zijn ook wel een paar parkeerplaatsen op straat. De Grote Zavel kan je elke dag bezoeken.Je moet er geen entree betalen.


Grote Zavel Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Grote Zavel

Alle 1.464 accommodaties in de buurt van Grote Zavel weergeven
NH Collection Brussels Grand Sablon € 92
NH Collection Brussels Grand Sablon

NH Collection Brussels Grand Sablon

Rue Bodenbroek 2/4, Brussel
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Bovenstad, vlak bij Kerk van Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel en Grote Zavel. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en Manneken Pis liggen op 10 minuten wandelen. Petit Sablon Tram Stop en Royale Tram Stop liggen op 5 minuten wandelen.

  Best Hotel € 35
  Best Hotel

  Best Hotel

    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Sint-Gorikshallen en Broussaille. Ook Beurs van Brussel en Manneken Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Anneessens en Station Bourse-Beurs liggen op 5 minuten wandelen.

   Warwick Brussels € 88
   Warwick Brussels

   Warwick Brussels

   Rue Duquesnoy 5-7, Brussel
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de historische wijk, vlak bij Moof-museum en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook La Grand Place en Manneken Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

    Rocco Forte Hotel Amigo € 279
    Rocco Forte Hotel Amigo

    Rocco Forte Hotel Amigo

    Rue de L'Amigo 1-3, Brussel
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville), La Grand Place en Manneken Pis. Ook Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en Kunstberg liggen op 10 minuten wandelen. Station Bourse-Beurs ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Anneessens is het 6 minuten wandelen.

     Hotel Aristote
     Hotel Aristote

     Hotel Aristote

     Avenue de Stalingrad, 5, Brussel
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Benedenstad, op 10 minuten wandelen van Zuidmarkt (Marché du midi), Manneken Pis en La Grand Place. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville) liggen op een kwartiertje wandelen. Station Anneessens en Station Bruxelles-Chapelle / Brussel-Kapellekerk liggen op 5 minuten wandelen.

      The Dominican
      The Dominican

      The Dominican

      Rue Leopold 9, Brussel
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Rue Neuve, La Grand Place en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook Manneken Pis en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville) liggen op 10 minuten wandelen. Station De Brouckere ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

       Brussels Marriott Hotel Grand Place € 107
       Brussels Marriott Hotel Grand Place

       Brussels Marriott Hotel Grand Place

       Rue Auguste Orts 3-7 / Grand Place, Brussel
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Beurs van Brussel, La Grand Place en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville). Ook Manneken Pis en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen liggen op 10 minuten wandelen. Station Bourse-Beurs ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Anneessens is het 5 minuten wandelen.

        Steigenberger Wiltcher's € 219
        Steigenberger Wiltcher's

        Steigenberger Wiltcher's

        Avenue Louise 71, Brussel
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de zakenwijk, op 15 minuten wandelen van Louizalaan en Grote Zavel. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en Manneken Pis liggen op 2 km afstand. Stéphanie Tram Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Faider Tram Stop is het 5 minuten wandelen.