Huur een auto in Canada

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Populaire steden in Canada

Canada is een uitgestrekt land waar je vele schitterende natuurgebieden aantreft, zoals het Jasper National Park in de Rocky Mountains of de beroemde Niagara Falls in de oostelijke helft van het land. Huur via Expedia een auto om zo veel mogelijk van dit schitterende land te kunnen zien.

Een auto huren in Canada

Je vindt in en nabij de grote steden in Canada vele autoverhuurbedrijven. Op de site van Expedia kun je met een paar klikken een overzicht zien welke verhuurders en modellen beschikbaar zijn. Geef op wanneer je de auto wilt huren en waar je deze wilt terugbrengen. Als je een huurauto in Vancouver ophaalt, kun je deze daar ook weer terugbrengen, maar als het zo uitkomt, kun je ook ergens anders naartoe rijden en daar je auto inleveren, bijvoorbeeld in Toronto. Meerdere van de grote verhuurbedrijven bieden deze mogelijkheid. Qua modellen heb je ook veel keus. Een SUV is ideaal voor een tocht door de natuur, terwijl je met een economy model wat geld kunt besparen. Het is dus handig dat je kunt filteren op een autotype dat op je reisplannen aansluit. Selecteer indien gewenst ook een prijsbereik of specifiek verhuurbedrijf. Veel van deze bedrijven zijn op een luchthaven gevestigd. Als je bijvoorbeeld een auto in Calgary huurt, kun je deze bij de terminal ophalen. Bij de wagens staat ook aanvullende informatie, zoals de aanwezigheid van airconditioning. Zo vind je op onze site de perfecte auto voor je vakantie of zakenreis in Canada. Wist je trouwens dat huurauto's in Canada vrijwel altijd automaten betreffen?

Rijden in Canada

Dwars door Canada loopt een aantal fenomenale routes met wonderschone landschappen. Een voorbeeld is de Route 99. Deze passeert wintersportresorts, hoge bergen en fonkelende meren. Denk eraan dat je op deze route in geval van slecht zicht moet toeteren wanneer je een bocht nadert. Dat is in de bergen van Brits-Columbia namelijk verplicht. Leer voordat je in de auto stapt ook de andere Canadese verkeersregels, inclusief de betekenis van de diverse wegmarkeringen. Parkeer bijvoorbeeld niet bij een gele lijn of binnen 6 meter van een oversteekplaats voor voetgangers. Zo kun je veilig en zonder bekeuringen dit prachtige land leren kennen.