Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Ontdek Casablanca

Ontdek Casablanca met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.

Casablanca is niet alleen bekend vanwege de gelijknamige film, maar ook een boeiende stad die genoeg te bieden heeft voor een afwisselende vakantietrip. Een van de grootste toeristische trekpleisters is de Hassan II-moskee, die in 1993 de deuren opende en ondanks de jonge leeftijd zeer groot en indrukwekkend is. Bestel iets te drinken bij een van de bars aan de nabijgelegen Boulevard de la Corniche en kijk uit over de zee, of ga voor volledige ontspanning naar een van de hamams in de stad. De omgeving van Casablanca mag je ook beslist niet missen. Stap in je vooraf online geboekte huurauto en rijd bijvoorbeeld naar Skhirat, een leuke badplaats op bijna een uur rijden van Casablanca.

Vind een huurauto in Casablanca

Als je per vliegtuig aankomt op de internationale luchthaven Mohammed V, kun je meteen je huurauto ophalen die je vóór je vertrek online hebt geboekt. Aangezien de luchthaven 20 kilometer van Casablanca af ligt, is deze mogelijkheid erg handig. Op de luchthaven hebben bekende internationale autoverhuurbedrijven een vestiging.

Op onze overzichtspagina met huurauto's voor Casablanca kun je aangeven welk automodel je wilt boeken. Er zijn types van groot tot klein en van eenvoudig tot luxe te huur. Geef aan welk autotype je zoekt en kies ook andere opties, bijvoorbeeld een automatische transmissie. Heb je goede ervaringen met een bepaald autoverhuurbedrijf? Zoek het bedrijf op in de lijst aan de linkerzijde van de pagina en vink het aan. Als je eenmaal een auto hebt uitgekozen, kun je extra accessoires selecteren zoals gps of een baby- of kinderzitje.

Praktische tips voor het rijden in en rond Casablanca

Zorg dat je met een volle tank vertrekt als je van plan bent de omgeving van Casablanca te verkennen. Als je eenmaal de stad hebt verlaten, kan het namelijk even duren voor je weer een tankstation tegenkomt. Arabisch en Frans worden gehanteerd als taal op de verkeersborden. Houd er verder rekening mee dat de minimumleeftijd om auto te rijden in Casablanca 21 jaar is. Bepaalde delen van de stad zijn afgesloten voor verkeer. Verdiep je vooraf in de regels en haal zo het meeste uit jouw trip naar deze bijzondere Marokkaanse stad. Dankzij de ongekende vrijheid die een auto je biedt, krijg je Casablanca en de omliggende gebieden van een heel andere kant te zien.