Riads

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Riads op Expedia

Riads vind je genesteld in de wirwar van smalle steegjes in de eeuwenoude medina's van Marrakech en Fez. Ze liggen verscholen in de stoffige straatjes van nomadenstadjes in de Sahel, handelsposten waarvandaan kruiden en zijde door heel Noord-Afrika werden verspreid. Ook kom je ze tegen aan de rand van levendige bazaars en naar munt geurende theehuizen in het Atlasgebergte. Ze zijn eveneens een vertrouwd gezicht aan de met palmen begroeide boulevard van Casablanca. Deze traditionele Marokkaanse verblijven vind je, kortom, overal in het land. Een blik op deze betoverende accommodaties is dan ook genoeg om een vakantie te willen boeken.

De unieke bouwstijl van riads laten menig reiziger dromen van mystieke reizen naar het binnenland van Marokko. Het valt niet te ontkennen dat riads perfect in het plaatje passen met hun prachtige zuilengangen en balkons met filigreinwerk. Al deze versieringen zijn overigens niet alleen voor de show. Naar verluidt helpt het verfijnde ontwerp om de hitte van de woestijn buiten te houden. De binnenplaats wordt gekoeld door een kletterende fontein of een zoetwaterzwembad. De ramen zijn zodanig geplaatst dat niets de luchtdoorstroom in de weg staat. Riads zijn dus op maat gemaakt om aan de hitte van de bazaars te ontsnappen.

In vroeger tijden dienden riads als woning voor Noord-Afrikaanse edellieden en rijke kooplui. Soms verbleven er zelfs sultans. Dat verklaart direct waarom het je in deze accommodaties bepaald niet aan luxe ontbreekt. De riads in Marrakech spannen in dat opzicht de kroon met plekjes als de chique Riad Le Jardin d'Abdou. Hier overnacht je in uitnodigende kamers met fraai houtwerk en rustgevende crèmekleuren. Er is een volledig uitgeruste hamam en in de keuken worden heerlijke gerechten in tajines bereidt met kaneel en traditioneel lamskebab.

Bij de Riads in Fez staat je nog meer luxe te wachten. Met 4,5 sterren is de Riad Fes Maya een van de uitschieters in het aanbod ter plaatse. Bij binnenkomst beland je direct in een doolhof van geometrische tegelpatronen en Arabische decoraties. Ook deze riad beschikt over een uitstekende spa. Daarnaast is er een café waar je terecht kunt voor heerlijke theeën en kruidenkoffies.

Riads tref je overal in Marokko aan, zelfs bij afgelegen stadjes rond eeuwenoude medina's. Er is bijvoorbeeld volop keuze aan riads in Essaouira, aan de Atlantische kust. Ook in het met citrusbomen begroeide landschap van de Maghreb en in de stoffige woestijnstadjes van de Sahara en de Sahel kom je ze tegen. Het zijn pareltjes vol met kunst en luxe zijdestoffen. De fraaie Arabisch suites vragen er gewoon om te worden ontdekt.