Vlissingen

Reisgids
Vlissingen
Weg van de Belgische kust: kies eens voor het gezellige Vlissingen aan de Westerschelde voor een heerlijk dagje aan zee.

Voor een uitstap naar de kust verkiezen veel Vlamingen Vlissingen boven de Belgische kuststeden omdat ze het er zo gezellig vinden. Door de combinatie van strand, boulevard, haven en musea én door de nabijheid is Vlissingen ideaal voor een uitstap met het gezin.

Vlissingen is erg trots op zijn 'zeeboulevard', de langste zeepromenade van Nederland. De meeste mensen komen naar Vlissingen om te genieten van het strand of uit te waaien op de zeeboulevard, maar Vlissingen heeft ook een rijk cultureel erfgoed en veel winkels. Je kunt er ook gewoon op een bankje genieten van de passerende schepen. In de zomer worden er bovendien allerlei evenementen georganiseerd.

Maak kennis met de maritieme geschiedenis van Zeeland in het MuZEEum in het Lampsinshuis of bezoek de historische Kazematten van het Keizersbolwerk. Volg de kunstroute langs 44 kunstwerken verspreid over Vlissingen en neem de kinderen mee naar het maritieme attractiepark Het Arsenaal, waar kinderen kunnen genieten van een piratenthema en verschillende zeedieren. Breng ook een bezoek aan Reptielenzoo Iguana, waar meer dan 500 levende reptielen, amfibieën en insecten te zien zijn. Degenen die historie en lekker eten willen combineren, kunnen een bezoek brengen aan de Gevangentoren. In deze toren uit de 15e eeuw is tegenwoordig een restaurant gevestigd, maar vroeger zaten hier de gevangenen van de stad.

Vlissingen is een van de populairste kustplaatsen van Zeeland en beschikt dan ook over alle faciliteiten voor toeristen, van parkeerterreinen tot douches en toiletten. Net zoals aan de Belgische kust vind je ook hier veel restaurants en cafés. En je hotel boek je uiteraard tegen de laagste prijs bij Expedia.

Je bereikt Vlissingen per auto via de Westerscheldetunnel en je kunt tegen betaling parkeren op een van de vele parkeerterreinen. Je kunt je wagen ook achterlaten aan de ferryterminal in Vlissingen of Breskens en je laten overzetten met de veerboot.

Het treinstation ligt op een kwartiertje wandelen van het centrum. Je kunt echter ook gebruikmaken van de watertaxi of de zonnetrein.

In Vlissingen aan zee voelen Belgen zich thuis.

ibis budget Brugge Centrum Station
ibis budget Brugge Centrum Station
1 out of 5
Marie Popelinplantsoen 4, Bruges
De prijs is € 70 per nacht van 30 jun. tot 1 jul.
€ 70
per nacht
30 jun. - 1 jul.
Verblijf bij dit hotel in Brugge. Geniet van gratis wifi, ontbijt en parkeerplaatsen ter plaatse. Onze gasten zijn in hun beoordelingen erg te spreken over het ...
8/10 Very Good! (1.007 beoordelingen)
"Goed voor een kort verblijf."

Beoordeeld op 23 jun. 2024

ibis budget Brugge Centrum Station
Strandhotel Westduin
Strandhotel Westduin
4 out of 5