Saint-Jean-Cap-Ferrat

Reisgids
Villa Ephrussi inclusief een hotel en historische architectuur
Breng lange, luie dagen door op het strand van het pittoreske schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat aan de Côte d'Azur. En bezoek vervolgens zijn historische gebouwen.

Saint-Jean-Cap-Ferrat vormt een juweeltje aan de Côte d'Azur, een kuststad op een bebost schiereiland in de Middellandse Zee. Deze vredige haven vormt al tientallen jaren een vakantiebestemming onder rijke vakantiegangers en beroemdheden. Luxe jachten varen hier de haven in en uit, en nabij het water staan allerlei grootse oude villa’s. Kijk hoe het dorpse leven ondertussen gewoon doorgaat in de restaurants en op het terras.

Het zuiden van Frankrijk staat zeer bekend om zijn fantastische stranden en de zandstroken van Saint-Jean-Cap-Ferrat zijn hier geen uitzondering op. Profiteer optimaal van de warme zomer in deze plaats aan de Middellandse Zee met een middag aan het Port-strand. Dit is het grootste strand op het schiereiland.

Zoek je juist een knussere locatie? Huur dan een ligstoel op het charmante Plage de Passable. Deze bevindt zich in een kleine inham omgeven door bomen. Dineer in het restaurant met uitzicht op het heldere water. Rond Plage Paloma kun je allerlei uitrusting voor wateractiviteiten huren, zoals waterski's, jetski’s of een bananenboot. Op het meest zuidelijke punt van het schiereiland staat de indrukwekkende Vuurtoren van Cap-Ferrat van maar liefst 34 meter hoog.

Een andere bezienswaardigheid in de buurt is Villa Ephrussi, een grandioos huis boven op een heuvel dat ooit eigendom was van de barones Ephrussi de Rothschild. Bewonder de enorme kunstcollectie, met onder andere 18e-eeuwse schilderijen, antiek meubilair en Vlaamse tapijten. Slenter door de landschapstuinen en geniet van het indrukwekkende uitzicht op de zee.

Als je liever een langere wandeling maakt, kun je het kustroute volgen. Keer vervolgens aan het einde van de dag terug voor wat ontspanning in een van de knusse cafés en restaurants. Probeer enkele regionale specialiteiten uit, zoals de zeebaarssteak of zalm met truffel.

Bereik Saint-Jean-Cap-Ferrat door naar de luchthaven van Nice Côte d’Azur te vliegen en huur vervolgens een auto voor de rit van een half uurtje richting het oosten om het dorp te bereiken. Een auto is ook handig als je nog meer van de Côte d'Azur wilt ontdekken. Monaco ligt op slechts 16 kilometer afstand, terwijl de stranden en kerken van Villefranche-sur-Mer zich op maar 10 minuten met de auto bevinden.

Waar overnachten in Saint-Jean-Cap-Ferrat

Cap-Ferrat

Geniet van de restaurants en de tuinen in Cap-Ferrat. Maak ook wat tijd vrij voor een bezoek aan Vuurtoren van Cap-Ferrat of Baie des Anges.

Cap-Ferrat
Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, A Four Seasons Hotel