Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Oman
Reisgids

Masqat bevat algemene kustgezichten en een zonsondergang

Dit sultanaat aan de Arabische Zee heeft een rijke hoofdstad, een bergketen met schilderachtige ravijnen en verschillende zanderige duinenregio's.

Oman is lange tijd begeerd geweest voor zijn strategische locatie aan de monding van de Perzische Golf in de Arabische Zee. Portugal bezette het land gedurende meer dan 140 jaar. Tegenwoordig wordt Oman geregeerd door een rijke en machtige sultan. Zie de rijkdommen rondom de hoofdstad en verken zijn divers landschap.

Muscat is de hoofdstad van Oman en de hoofdzetel van de sultan. De aan de zee gelegen stad wordt versierd door prachtige bouwwerken die aan het einde van de 20e eeuw in opdracht van Sultan Qaboos bin Said Al Said werden opgericht. Breng een bezoek aan de Grote Moskee Sultan Qaboos, een islamitisch gebedshuis met capaciteit voor 20.000 mensen. Zijn gebedshal beschikt over één van 's werelds grootste Perzische tapijten. Het blauw en gouden Paleis van de Sultan en het Koninklijke Operagebouw van Muscat zijn net zo indrukwekkend. Wens je iets in contrast met deze moderne bouwprojecten te zien, ga dan naar het oostelijke baaigebied om oude bezienswaardigheden als het Mutrah-fort te zien, een 16e-eeuws Portugees kasteel.

Wandel in het Hajar-gebergte, een rotsachtige bergketen met ommuurde bergdorpjes. Breng een bezoek aan het 17e-eeuwse Nizwa-fort of rijd naar het kleinere 12e-eeuwse Bahla-fort. Jebel Shams, de hoogste berg van Oman, ligt net ten noorden hiervan. Beklim de berghelling om uit te kijken over het spelonkachtige Wadi Ghul-ravijn, ook bekend als de Grand Canyon van Oman.

Kampeer op zandduinen in één van Omans woestijnregio's. De meest toegankelijke duinen liggen in de A'Sharqiyah Sands-regio langs de oostkust van Oman. Boek een reisje en overnachting naar deze betrekkelijk compacte zandwoestijn (12.500 vierkante km). Extreme avonturiers kunnen een tocht ondernemen in het Lege Kwartier, één van de grootste woestijnen ter wereld. Hoewel het overgrote deel zich in Saoedi-Arabië bevindt, reikt deze woestijn ook over de grens met Oman.

Oman beschikt over een lange kuststrook langs de Arabische Zee, waarvan je het beste geniet in de resortstad Sur. Ontspan op Turtle Beach, waar schildpadden aan wal kruipen. Ga zwemmen in de blauwgroene vijvers aan het einde van Wadi Shab, een smalle kloof vlak bij de kust.

Boek een vlucht naar de internationale luchthaven van Muscat om van je reis in Oman te genieten. Huur een auto om zowel de bergen als woestijnen en de kust te verkennen.

Populaire steden in Oman

Masqat bevat algemene kustgezichten en een zonsondergang
Masqat
Staat bekend om Beach View, Rustgevend en Business
Het oosten ontmoet het westen in deze historische havenstad, de thuis van weelderige paleizen, Portugese forten en een van de oudste markten uit de Arabische wereld.

Redenen voor een bezoekje

  • Koninklijk Operahuis van Muscat
  • Muttrah Souq
  • Sultan Qaboos-moskee

Oman

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: