Navarre

Spanje
Ciudadela toont een tuin, een stad en historisch erfgoed

In deze Baskische regio in het noorden van Spanje vind je middeleeuwse dorpen, kosmopolitische steden en diverse natuurparken.

Door de kloosters, kastelen, paleizen, steenwoestijnen, bossen, rivieren en valleien is Navarra een plaats met een grote en veelzijdige charme. Wanneer je op vakantie gaat in deze betoverende regio, kun je in de voetsporen van pelgrims treden, door een woestijn wandelen, middeleeuwse steden bezoeken en tombes van vorsten bewonderen. Het ecologisch rijke landschap beslaat ook de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën.

Je kunt de diverse natuur goed zien in de natuurparken van Navarra. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de bossen van het Parque Natural del Señorío de Bertiz, in het westelijke gedeelte van de Pyreneeën. Verken de halfwoestijn en maanachtige landschappen van het Parque Natural Bardenas Reales. Bekijk hunebedden en andere megalithische monumenten terwijl je door de wildernis dwaalt in het Parque Natural de Urbasa y Andía. Andere natuurlijke hoogtepunten zijn de grotten van Ikaburu, waar prehistorische mensen duizenden jaren geleden onderdak zochten.

Ervaar het natuurschoon van Navarra op de Camino de Santiago, oftewel de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Tijdens deze route loop je door bossen, bergen, steden en dorpen terwijl je op weg bent naar het graf van Sint-Jakobus in de Catedral de Santiago de Compostela, Galicië. In Navarra loopt de route onder andere door de middeleeuwse steden Puente la Reina en Estella, een plaats uit de late 11e eeuw.

De Camino de Santiago gaat ook naar Pamplona, de hoofdstad van Navarra. De stad staat bekend om de jaarlijkse stierenrennen die in juli tijdens de Fiesta de San Fermin gehouden worden. Breng een aantal dagen in de stad door en verken de vele culturele bezienswaardigheden, zoals het oude centrum, de arena, het Museo de Navarra en het Teatro Gayarre. Mis ook de Catedral de Santa María niet. Deze kathedraal is in de 14e en 15e eeuw gebouwd en herbergt religieuze en historische schatten, waaronder het graf van Karel III van Navarra.

De gemakkelijkste manier om van buiten Spanje naar Navarra te reizen, is om via Madrid of Barcelona naar het vliegveld in Pamplona te vliegen. Als je geen auto huurt, kun je de culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden van de regio per bus en trein bezoeken.

Populaire steden in Navarre

Pamplona bevat gevaarlijke dieren en ook een grote groep mensen
Pamplona
Staat bekend om Historisch, Sporten en Festivals
Heerlijk eten, leuke smalle straatjes en de spectaculaire Catedral Basílica de Santa María la Real, maken van deze stad een geweldige bestemming voor elk jaargetijde, zowel tijdens de San Fermínfeesten als daarbuiten.

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza del Castillo
  • Kathedraal van Pamplona
  • Stadhuis van Pamplona
Olite
Olite
Staat bekend om Historisch, Kastelen en Kleine stad
Olite ligt in het hart van Navarra en heeft een van de mooiste sprookjeskastelen in Europa waar jong en oud van kunnen genieten.
Tudela
Tudela
Staat bekend om Veerboten, Woestijnen en Kleine stad
Laat je betoveren door de oneindige charme van Tudela en geniet van de perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en eten op de oevers van de rivier de Ebro.
Roncesvalles
Roncesvalles
Staat bekend om Monumenten
Een traditie van pelgrimstochten, religieuze gebouwen, gastronomie en natuur staan je te wachten tijdens je vakantie in Roncesvalles.