L'Hospitalet de Llobregat

Reisgids
Foto van Juan Valdés
Hospitalet de Llobregat is een stad die binnen de grenzen van Barcelona ligt en die veel te bieden heeft op het gebied van geschiedenis, architectuur en natuur.

Boek een vakantie in Hospitalet de Llobregat en leer deze stad in Barcelona kennen. De plaats dankt zijn naam aan een klein hospitaal dat hier aan het eind van de twaalfde eeuw werd gebouwd. Dat diende ook als hostel, waar reizigers overnachtten als ze vreesden te worden buitengesloten buiten de stadsmuren van Barcelona. In het verleden was deze plaats een favoriete pleisterplaats voor reizigers naar Barcelona. Daarom maakte de beeldhouwer Arranz Bravo in 1985 het beeld L'Acollidora, dat een symbool van de stad is geworden en dat bezoekers bij aankomst verwelkomt.

Als je geschiedenis interessant vindt, is een reis naar Hospitalet de Llobregat echt iets voor je. In het Museu Història Hospitale, in het zestiende-eeuwse Casa España, kom je van alles te weten over het verleden, het heden en de toekomst van de stad. Je vindt er ook een uitmuntende collectie hedendaagse kunst, altaarstukken uit de renaissance en zelfs technologisch erfgoed dat Hospitalet de Llobregat ooit tot industrieel centrum maakte. Sla zeker het Casa La Armonía uit 1595 niet over, een herenhuis uit de renaissance. Bezoek verder de Atalaya, een uitkijktoren die in 1587 werd gebouwd om de stad te verdedigen tegen piraten en zeerovers. De Atalaya staat in het schitterende Parc de Can Boixeres, waar je in alle rust kunt relaxen.

Maak tijdens een vakantie in Hospitalet de Llobregat van de gelegenheid gebruik om te reizen naar de berg Serra de Collserola. Met het openbaar vervoer bereik je dit natuurpark vanuit het stadscentrum in een uur. Het natuurgebied is meer dan 8000hectare groot. Je hebt er een onovertroffen uitzicht op Barcelona, je kunt er genieten van inheemse fauna en flora en je kunt er je favoriete sport beoefenen.

Zoals je ziet, heeft Catalonië meer te bieden dan alleen de stad Barcelona. Er zijn relatief onbekende steden die op zichzelf al een prima vakantiebestemming zijn. Hospitalet de Llobregat is daar een van. Boek daarom vandaag nog online bij Expedia een voordelig vakantiearrangement met vlucht en accommodatie. Je kunt dan zelf ervaren of we gelijk hebben!

Waar overnachten in L'Hospitalet de Llobregat

Default Image

El Port