Gruissan

Reisgids
Gruissan
De prachtige plaats Gruissan ligt langs de heuvels van La Clape en biedt een geweldig uitzicht op de Middellandse Zee. Ga er watersporten en bekijk er de oude haven en de zoutmoerassen.

Gruissan is een ideale bestemming als je graag je vakantie aan zee doorbrengt en watersporten beoefent. De traditionele stranden Gruissan Plage en Ayguades zijn sterke concurrenten voor het gezellige Plage du Grazel, waar je een schitterend uitzicht op de haven hebt. Het zoutwatermeer naast het Plage de Mateille is een favoriete plek van windsurfers en zeilers. Het Plage de la Vieille Nouvelle is een ongerept gebied waar zeilers ongestoord hun gang kunnen gaan. Kinderen van alle leeftijden genieten ervan te zwemmen in het zwembad van Espace Balnéoludique.

Vaar ook eens langs de haven van Gruissan. Deze staat rechtstreeks in verbinding met de Middellandse Zee en beschikt over 1650 aanlegplaatsen en twee jachthavens. Het kantoor van de havenmeester dateert uit de vorige eeuw en vormt een belangrijk onderdeel van het moderne architecturale erfgoed. De haven is een ideale plek om in de vroege avond een wandeling te maken en de jachten en de zee te bewonderen.

Er is in Gruissan genoeg te zien en beleven. Bezichtig bijvoorbeeld de Chapelle Notre Dame des Auzils om een verzameling modelschepen, offergiften van zeevaarders en moderne gebrandschilderde ramen te bewonderen. De Tour Barberousse kijkt uit over het plaatsje. Rond zonsondergang ziet deze toren er vanaf de lagune adembenemend uit. Laat je kinderen genieten in het Pirat'Parc, waar magie en achtbanen de boventoon voeren.

Op de lokale wijngaarden groeien druiven waarvan de Vin de Pays des Coteaux du Littoral Audois wordt gemaakt. Proef deze heerlijke wijn maar eens tijdens je vakantie. Gruissan is ook de plaats waar de Franse acteur en wijnmaker Pierre Richard zijn beroemde Château Bel Évêque maakt. Andere bezienswaardigheden zijn de zoutmoerassen van de Étang de l'Ayrolle, waar je ziet hoe zout wordt gewonnen, en l'île Saint-Martin, waar je het Musées du Sel kunt bezoeken.

Een vakantie in Gruissan is verrassend veelzijdig. Krijg je al zin om naar deze leuke bestemming te gaan? Kijk dan snel op de website van Expedia en boek vandaag nog een voordelige reis naar Gruissan.

Waar overnachten in Gruissan

Default Image

Les Ayguades

Als je een stop maakt in Les Ayguades, mag je Stranden van Occitanië en Spiaggia dei Ayguades zeker niet overslaan.

Les Ayguades
Default Image

Port Rive Gauche

Als je op zoek bent naar leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Port Rive Gauche omstreken, kun je een bezoek brengen aan Plage du Grazel rive gauche - Poste de secours no6 en Strand van Gruissan.

Port Rive Gauche
Default Image

Ilot 11

In Ilot 11 zelf zijn er misschien niet veel topbezienswaardigheden, maar verken de nabije omgeving en ontdek plaatsen zoals Plage des Chalets en Strand van Gruissan.

Ilot 11
Default Image

L'Ilot 10

In L'Ilot 10 zelf zijn er misschien niet veel topbezienswaardigheden, maar verken de nabije omgeving en ontdek plaatsen zoals Plage des Chalets en Strand van Gruissan.

L'Ilot 10